Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSSPP a autorizat prealabil fuziunea dintre Bancpost si Eureko - 16.02.2009

ro

16 Feb, 2009 19:19 1013 Marime text

Comunicat de presă

CSSPP a autorizat prealabil fuziunea dintre Bancpost şi Eureko

Bucureşti, 16 februarie 2009 – Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a luat joi, 12 februarie 2009, decizia privind autorizarea prealabilă a fuziunii fondurilor de pensii obligatorii (Pilon II) administrate de Bancpost (fond care va fi preluat) şi Eureko, fostă Interamerican (fond care va prelua). Aceasta este doar o primă etapă în procesul de autorizare definitivă a fuziunii.
„Această fuziune este foarte importantă pentru noi, fiind o premieră pentru piaţa pensiilor private din România şi intenţionăm să o abordăm cu precauţie şi în conformitate cu normele CSSPP-ului pentru fuziuni.
Pentru piaţa ca întreg, fuzinea este un lucru benefic deoarece contribuie la consolidarea pieţei cu un număr mai mic de jucători dar mai puternici. Pentru Eureko, fuziunea va stabiliza poziţia fondului pe piaţă, în timp ce pentru participanţii Bancpost Fond de Pensii va aduce expertiza şi experienţa Grupului Eureko, lider pe piaţa olandeză a pensiilor private şi unul dintre jucătorii de top ai pieţei locale de pensii private.
Vom începe acum procedurile de informare a participanţilor la Bancpost Fond de Pensii. În conformitate cu legile în vigoare, participanţii au 90 de zile la dispoziţie pentru a decide dacă vor să rămână sau să se transfere de la fondul ce va fuziona. Estimăm că vom finaliza tranzacţia până în vara acestui an.”
Besim Jawad
Director General Eureko SOCIETATE DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE
Eureko este un grup financiar cu o poziţie puternică în Europa,  înregistrat la Utrecht-Olanda şi prezent în peste 12 ţări europene, cu peste 20.000 de angajaţi. Obţinând un profit net de 979 milioane euro în 2007, Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a cărui principală activitate se desfăşoară în domeniul asigurărilor şi pensiilor.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:
Claudia Mihalaşcu
Senior Account Manager
Ogilvy Public Relations Worldwide/Bucharest
Office: +4021 20 10 120
Mobile: +40 753 51 64 20
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii