Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR reduce dobânda la creditul Prima Casă

ro

30 Jul, 2014 12:01 1598 Marime text
Bucureşti, 30 iulie 2014 – Banca Comercială Română (BCR) a modificat oferta de preț pentru creditul ipotecar Prima Casă prin reducerea marjei de dobândă de la 2,5% la 2.2% pentru clienții care nu virează salariul într-un cont BCR, dobanda finală fiind de numai 4.62%. BCR continuă să aiba cea mai bună ofertă pentru clienții care îşi încasează sau vor încasa salariul la BCR, marja de dobândă fiind de 2%/an, iar dobânda de 4.42%/an.
 
„La începutul lunii august, sărbătorim 5 ani de la acordarea primului credit Prima Casă de către BCR. Chiar dacă a suferit o serie de ajustări de-a lungul timpului, programul Prima Casă a ajutat numeroase familii să se mute în prima lor locuință, într-o perioadă în care economia avea nevoie de sprijin.
Am redus dobânda pentru a fi mai atractivi pentru clienții care încă nu tranzacționează cu BCR și le oferim astfel, șansa de a se convinge că serviciile împreună cu expertiza noastră în Program fac oferta pentru creditul Prima Casă imbatabilă”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate.
 
Din august 2009, BCR a acordat credite în valoare de peste 5.5 miliarde RON în cadrul Programului Guvernamental Prima Casă şi a ajutat aproximativ 34.000 de familii să îşi achiziţioneze prima locuință. Cele mai multe credite au fost contracte de clienți din București (peste 40%).
 
            
Criterii de eligibilitate pentru Prima Casă 6 în lei
 
Poate beneficia de creditul Prima Casă 6 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50m².
 
Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie. Consilierii BCR îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi rata lunară de plată. Creditul poate fi aprobat financiar înainte de găsirea imobilului, clientul având la dispoziție 120 de zile în care să se hotărască ce locuință dorește.
 
Exemplu de calcul iulie 2014:

  Credit
Comision
PRIMA CASĂ
Clienţi cu virare salariu
(clienţi care îşi încasează salariul într-un cont la BCR)
Clienţi standard
 
Valoare totală credit 150.000 RON 150.000 RON
Perioadă de acordare Maxim 30 ani Maxim 30 ani
Dobânda 4,42%/an variabila
(ROBOR 3M + 2%)
4,62%/an
(ROBOR 3M + 2,2%):
Cost evaluare apartament 300 RON inclusiv TVA
Comision de gestiune FNGCIMM 0,49% anual, calculat la valoarea garanţiei (şi anume 50% din soldul finanţării garantate (principalului), exclusiv dobânzile şi comisioanele percepute de Bancă şi alte sume datorate în baza contractului de credit)
DAE 4,78% 4.99%
Valoare totală plătibilă de client 277,858.56 RON 284,333.28 RON
Rata lunară 753 RON 771 RON
 
Pentru demararea creditului, clienţii trebuie să dispună de un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la 3 coplătitori, cu condiția ca la finalizarea creditului, atât solicitantul, cât și coplătitorii să aibă vârsta maximă de 75 ani.
 
Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului. În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.
 
* *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 15 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 563 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.100 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.
* *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Aproximativ 46.000 de angajati deservesc 16.4 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 31 martie 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 203,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 103,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 57,0%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii