Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR lanseaza creditarea in lei în cadrul Programului Prima Casă 4

ro

28 Feb, 2012 17:06 1164 Marime text

INFORMAŢIE DE PRESĂ                                   Bucureşti, 28 februarie 2012               

BCR lanseaza creditarea in lei în cadrul Programului Prima Casă 4

Bucuresti, 28 februarie 2012 - Banca Comercială Romană (BCR) lanseaza, incepand de astazi, creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa 4.
„Consecventa politicii sale, de sustinere a creditarii in moneda nationala, BCR a inceput acordarea de credite in lei in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa 4. Astfel, prin accesarea creditului Prima Casă în moneda în care clientul obţine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este în concordanţă si cu recomandările Băncii Naţionale a României. Un alt avantaj pentru clienti este acela ca BCR nu percepe comision de analiza dosar, iar clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR, beneficiaza de o reducere a dobânzii cu 0,2 puncte procentuale faţă de dobânda standard”, a declarat Ioana Mihai – Sef Departament Credite Garantate, Directia Managementul Produselor Retail, BCR.
Criterii de eligibilitate – Prima Casa 4 in lei

Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50m².

Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie. Consilierii BCR îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi rata lunară de plată. Creditul poate fi aprobat chiar si inainte de gasirea imobilului care se doreste a se achizitiona clientul avand la dispozitie 4 luni in care sa se hotarasca ce locuinta doreste.

Dobânda este variabilă şi este formată din Robor la 3 luni plus o marjă de 2,3% p.a. pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR sau 2,5% p.a. pentru clientii care nu isi incaseaza salariul intr-un cont BCR.

Astfel, pentru un credit de 165,000 lei, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de Robor) este de 1.173 lei.

Clienţii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca acceptă până la 3 coplătitori.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului. În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

Pana in prezent, BCR a acordat credite în valoare de peste 300 milioane EUR în cadrul Programului Guvernamental Prima Casă 4 şi a ajutat astfel peste 8.200 de familii să îşi achiziţioneze prima locuintă. 

BCR a început, pe 6 iunie 2011, creditarea în cadrul programului Prima Casă 4, fiind prima bancă din România ce s-a înscris în aceasta etapă a programului. Ritmul de acordare al creditelor Prima Casă este mult mai accelerat în etapa a 4 a în comparaţie cu etapele anterioare.

Până în prezent, BCR a acordat peste 23.000 credite în cele 4 etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 900 milioane EUR.

Valoarea medie a unui împrumut din PC4

Valoarea medie a unui împrumut din programul Prima Casă 4 este de 37.700 EUR, în scădere faţă de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 EUR. În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienţi pentru achiziţionarea primei lor locuinţe a fost de 10%. Clienţii au beneficiat astfel de condiţiile preferenţiale de dobândă şi avans acordate prin intermediul programului.

Profilul clientului din PC4

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate prin Prima Casă 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani. 
      
*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
 
*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.631,9 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.
 
*  *

InfoBCR
Web: www.bcr.ro
Email: contact.center@bcr.ro
TelVerde: 0800.801.227 (apelabil gratuit din toate reţelele naţionale)
Twitter: @infoBCR

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii