Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR acordă 23 milioane EUR grupului Martifer pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliană de 42 MW

ro

27 Apr, 2011 16:11 1109 Marime text

Bucureşti, 27 aprilie 2011 - Banca Comercială Română (BCR) anunţă încheierea unui acord de finanţare în valoare de 23 milioane EUR cu grupul industrial multinaţional Martifer pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliană de 42 MW în sud-estul României.

Tranzacţia reprezintă un moment de referinţă pentru BCR, poziţionând banca în prima linie în domeniul finanţării energiei regenerabile în România. BCR a beneficiat de asistenţă din partea DLA Piper, în calitate de consilier juridic pentru executarea finanţării. Bulboacă şi Asociaţii SCA a fost consilierul Martifer pentru această tranzacţie.

 

Este o tranzacţie de referinţă pentru BCR. Proiectele de energie regenerabilă contribuie direct la protecţia mediului, susţin securitatea energetică şi promovează dezvoltarea infrastructurii energetice. Energia regenerabilă are un potenţial imens pe care ne-am dori să îl finanţăm. România ar putea deveni lider regional în sectorul energiei, în special în energia regenerabilă, a declarat Wolfgang Schoiswohl, Vicepreşedinte Corporate al BCR.

 

Ioana Gheorghiade, Director Finanţare Proiecte în cadrul BCR, a subliniat: În momentul de faţă, dezvoltarea şi obţinerea finanţării, în special pentru investiţii în energie regenerabilă, presupun un proces complex care descurajează uneori investitorii. Un cadru legal şi de reglementare stabil ar permite realizarea mai multor investiţii similare, precum şi creşterea finanţării disponibile pentru proiecte în vederea susţinerii sectorului energiei regenerabile.

 

Conform unui raport de cercetare realizat de Erste Group,[1] potenţialul de energie eoliană al României este cel mai ridicat din sud-estul Europei, fiind estimat la 14.000 MW capacitate instalată, echivalentul unei producţii totale de 23 TWh. Studiile specializate poziţionează Moldova şi Dobrogea printre regiunile cele mai potrivite pentru dezvoltări de parcuri eoliene, iar partea de sud-est a Dobrogei, în special, ocupă locul al doilea în Europa în ceea ce priveşte potenţialul de energie eoliană.

 

Conform Asociaţiei Europene pentru Energie Eoliană, în 2010 România se afla cu cei 437 MW printre primele 10 ţări din punct de vedere al capacităţii de energie eoliană instalate anual.


Despre Martifer

 

Martifer este un grup industrial multinaţional, are peste 3.000 de angajaţi, iar activitatea sa de bază se desfăşoară în domeniile construcţiilor metalice şi al energiei solare. În calitate de jucător important şi inovator în construcţii metalice, Martifer produce şi echipamente pentru sectorul energiei eoliene, piese pentru sectorul de petrol şi gaze şi structuri pentru instalaţii în larg.

 

Martifer SGPS - SA este holding-ul Grupului şi este cotată la Euronext Lisabona din luna iunie, 2007. În 2010, veniturile obţinute din activităţile sale de bază au ajuns la 602,1 milioane euro.

 

* *

 

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

 

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

 

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 1.015,4 milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,9 %.

 

* *

BCR - Comunicare Externă

Tel. 312.00.56; Fax 313 0117

Ionuţ Stanimir, e-mail: ionuţ.stanimir@bcr.ro

Cezar Marin, e-mail: cezar.marin@bcr.ro

 

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

 

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale

Twitter: @infoBCR

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii