Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alpha Bank Romania a obţinut validarea normelor de creditare

ro

16 Feb, 2012 22:00 1050 Marime text

Alpha Bank Romania oferă clienţilor începând cu această săptămână produse ajustate în conformitate cu noile norme de creditare pentru persoanele fizice, validate de către Banca Naţională a României.

Câteva dintre prevederile noilor norme se referă la modificarea perioadei maxime de acordare a creditelor de consum, aceasta fiind de până la 5 ani şi modificarea avansului solicitat pentru creditele ipotecare. Astfel, pentru creditele ipotecare în euro avansul minim este de 25%, în timp ce pentru creditele în lei acesta este de minim 15%.

Banca a aplicat în acelasi timp şi o reducere a marjelor la creditele ipotecare în lei de 2 pp. Clienţii care încasează salariile prin Alpha Bank beneficiază în plus de o reducere suplimentară a marjei de 0,25 pp.

„În sprijinul rolului oricărui produs de creditare, de a aduce o îmbunătăţire a calitatii vieţii, în contextul actual devine din ce în ce mai importantă consilierea clientului şi asumarea unui angajament prudenţial la accesarea unui credit. Aplicarea noilor norme de creditare va aduce clienţilor informaţii suplimentare în acest sens, cum ar fi implicaţiile îndatorării, riscurile evoluţiilor adverse ale cursului de schimb în cazul accesării unui împrumut în euro, astfel încât aceştia să poată alege produsele care li se potrivesc cel mai bine." a declarat dl. Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv Alpha Bank Romania.

Mai multe informaţii despre produsele de creditare ale băncii sunt disponibile în toate unităţile băncii sau pe website-ul www.alphabank.ro.

Bucureşti, 16 februarie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii