Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

68% dintre olimpicii constănțeni la fizică s-au pregătit în centrul de performanță „Hai la Olimpiadă!”

ro

13 Apr, 2016 13:30 2415 Marime text
Un număr de 1.774 de elevi din toată țara vor participa, în perioada 15-25 aprilie, la Olimpiadele Naționale de Matematică, Informatică și Fizică.

În județul Constanța, la Olimpiada Națională de fizică s-au calificat 25 elevi. Dintre aceștia, 17 elevi (68%) s-au pregătit în cadrul centrului de performanță „Hai la Olimpiadă!”, implementat de Fundația eMAG cu ajutorul BCR. De la începutul anului școlar și până acum, în centrul din Constanța s-au pregătit, săptămânal 217 elevi, sub îndrumarea a 6 profesori.
Cursurile centrului de performanță la fizică se desfășoară sub coordonarea profesorului Ion Băraru.

 „Rezultatele bune pentru calificarea la Olimpiadele Naționale de matematică, informatică, fizică și astro-fizică ale copiilor care s-au pregătit în centrele „Hai la Olimpiada!” arată că programul funcționează și ne încurajează să mergem mai departe. Vom continua să extindem activitatea acestor centre și în alte localități importante din țară, pentru că peste tot există copii cu potențial pentru performanță și profesori valoroși care trebuie motivați”, spune Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

La rândul său, Ionuț Stanimir, directorul de comunicare al BCR, subliniază că investiția în educație este singura investiție solidă în viitor: „Unul dintre lucrurile în care credem și pe care îl susținem de câțiva ani este investiția în educație și în profesioniștii de mâine. Încă din 2014, de când ne-am alăturat proiectului 'Hai la Olimpiadă!', am reușit să arătăm că România are multe de oferit și că tinerii de astăzi vor reuși să facă performanță în România de mâine dacă sunt susținuți, apreciați și încurajați”.

Olimpiadele Naționale în 2016

În anul 2016, Olimpiada Națională de Fizică se va desfășura la Timișoara, în perioada 15-20 aprilie. Peste 500 de elevi din întreaga țară vor participa la această fază a competiției.
Olimpiada Națională de Informatică îi va reuni pe cei mai performanți elevi la această materie în două orașe. Craiova va fi gazda competiției pentru seniori, care se va desfășura între 15 și 20 aprilie, în timp ce ediția pentru juniori a olimpiadei naționale de informatică se va desfășura la București, între 21 și 25 aprilie. În total, la această fază a olimpiadei de informatică vor participa 571 de elevi.

Olimpiada Națională la Matematică pentru seniori va avea loc la Târgu Mureș, între 19 și 23 aprilie. Proba pentru juniori se va desfășura la Sovata, între 19 și 22 aprilie. Aproximativ 700 de elevi pasionați de matematică își vor testa cunoștințele și vor încerca să se califice în lotul național.

Cele trei olimpiade naționale sunt susținute de către Fundația eMAG și BCR, în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”.
„Hai la Olimpiadă!” sprijină performanța

„Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR devine partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de performanță și a celor mai importante concursuri pentru elevi.
În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță „Hai la Olimpiadă!”, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.
 
Prin „Hai la Olimpiadă!”, profesorii din centrele de performanță sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale sunt premiate de către Fundația eMAG și BCR.
Mai multe informații despre desfășurarea olimpiadelor naționale de Matematică, Informatică și Fizică se găsesc pe site-ul www.hailaolimpiada.ro și pe pagina de Facebook facebook.com/hailaolimpiada.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii