Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lipsa de galben” – expozitie de fotografie si arta digitala - 08.04.2009

ro

08 Apr, 2009 15:16 1332 Marime text

Asociaţia Centrul pentru Resurse Civice anunţă vernisarea expoziţiei „Lipsă de galben / Falta de amarillo", vineri, 10 aprilie 2009, ora 1600, la Clubul Doors, în Constanţa.

Expoziţia „Lipsă de galben / Falta de amarillo" aduce în faţa pasionaţilor de artă două genuri complementare - fotografia şi arta digitală - pe care le îmbină într-un singur eveniment vizual. Ineditul expoziţiei este „duplexul" România - Mexic, transpusă prin etalarea lucrărilor unui artist mexican şi al unuia român laolaltă.

Galbenul este considerat culoarea armoniei, a sănătăţii fizice şi psihice, a relaxării, a împăcării şi a stării de bine. Titlul expoziţiei este ales tocmai pentru a lăsa impresia de amestec a unor stări confuze, de rătăcire a emoţiilor şi a stării în care se află cei doi protagonişti. Lipsa de galben este o stare haotică de ciocnire a două idei ţicnite.

Mauricio Silerio este născut în septembrie 1979 în Mexic, este licenţiat în administraţie publică, de peste 10 ani este pictor, acum 6 ani a scris o carte. Are numeroase expoziţii deschise în America Latina şi Europa, anul acesta fiind primul în care expune artă digitală.
A participat la 34 de expoziţii colective în Mexic, dar şi în afara graniţelor sale, în Brazilia, Argentina, Olanda, Italia, Spania, Malaezia, Cuba, Canada, Chile, Bulgaria.
Are la activ 23 de expozitii individuale în: Mexic, Serbia, România, Ungaria şi Cuba.
Anca Cocârlea este din Constanţa, născută în august 1986, licenţiată în psihologie. În prezent este masterandă în cadrul Universităţii de Sociologie şi Psihologie din Bucureşti; iar cu fotografia jonglează de peste 1 an de zile;
Centrul pentru Resurse Civice îi promovează pe tinerii constănţeni talentaţi, expoziţia „Lipsă de galben / Falta de amarillo" fiind prima dintr-o serie de evenimente menite să îi promoveze pe tinerii artişti constănţeni.

Centrul pentru Resurse Civice este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică, ce are drept scop sprijinirea, promovarea şi dezvoltarea conştiinţei şi iniţiativei civice, în spiritul democraţiei participative, la nivel individual, comunitar şi regional.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:
Cosmin BÂRZAN,
Preşedinte al Centrului pentru Resurse Civice
0746.520815

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii