Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I’Velo anunta inchiderea sezonului 2015 pentru centrul de inchirieri din Constanta

ro

03 Nov, 2015 12:17 1038 Marime text
“I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2015 in centrul din Constanta, incepand de ieri, 2 noiembrie. Multumirile merg catre toti constantenii care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere si au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.
 
In cele peste 200 de zile de functionare a centrului de inchiriere “I’Velo”, din Constanta, Gravity Park (Parcul Tabacariei), peste 22.000 de constanteni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Centrul a pus la dispozitia locuitorilor 100 de biciclete, sapte zile din sapte.
 
“Ne bucuram sa vedem ca bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport in Bucuresti, dar si in tara si ne dorim ca prin proiectele noastre – I’Velo, StudentObike, Biciclete cu cravata - sa cultivam dezvoltarea comunitatii biciclistilor si sa sarbatorim impreuna aceste reusite. Impreuna cu Green Revolution ne dorim sa schimbam cultura
transportului in Romania si sa dezvoltam infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. In acest fel speram sa avem angajati si clienti mai sanatosi si sa respiram un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania
 
Bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie, tarifele de inchiriere fiind de 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.
 
“Pentru saselea an consecutiv, am incurajat locuitorii din Constanta sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare. Le multumim celor 22.377 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor, ca sa dovedim ca suntem parte a oraselor in care traim si speram ca autoritatile sa inteleaga necesitatea infrastructurii pentru utilizarea bicicletei”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.
Sezonul 2015 s-a incheiat in centrele din: Oradea, unde s-au inregistrat – 7.594 de inchirieri, Alba Iulia cu 4.698 de inchirieri, Sibiu – 4.475 de inchirieri, Iasi - 4.843 de inchirieri si centrele din Bucuresti de la Arcul de Triumf - 14.101 de inchirieri si Parcul Titanii -1.982 de inchirieri. Centrele din Bucuresti – Aviatorilor si Tineretului vor ramane deschise, in functie de conditiile meteo, si in luna noiembrie, (sambata si duminica), in intervalul orar 10:00 – 18:00 (ultima inchiriere fiind la ora 17:00).
Despre I’Velo
In sezonul 2015, centrele I‘Velo au putut fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, Parcul Titanii, dar si in tara, in orasele: Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Parcul Unirii si Oradea, in Parcul 1 Decembrie.
 
De asemenea, proiectul I’Velo a oferit in continuare, posibilitatea de a rezerva online biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro
 
I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.
 
In cei 5 ani de functionare, programul  I’Velo a reusit sa scoata peste 1.100.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1.500 de tone.
Programul I’Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii