Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat A.C.I.A. - Mazăre își maschează incompetența prin pomeni electorale 16 octombrie 2014

ro

16 Oct, 2014 14:47 1454 Marime text
Asociația Constanța Ia Atitudine a aflat cu surprindere despre faptul că primarul Radu Mazăre dorește ca numărul celor care beneficiază de ajutoare de căldură să crească. În opinia ACIA, intenția de a acorda astfel de ajutoare pentru încă 20.000 de persoane nu este altceva decât încercarea disperată a primarului de Mamaia de a-și acoperi incompetența.

”Îi reamintim primarului de Mamaia că a promis, încă din 2011, un CET nou și o gigacalorie mai ieftină. De atunci, gigacaloria a crescut de la 150 de lei la 360, ajungând una dintre cele mai scumpe din țară. Cât despre CET, nici așa-zișii săi prieteni din Guvern nu au vrut să-l dea administrației Mazăre. Suntem siguri că au motive întemeiate”, a precizat Andrei Popescu, președintele ACIA.

Reprezentanții ACIA mai spun că intenția lui Mazăre de a majora plafonul asistaților sociali este o măsură clară de campanie electorală. În loc să facă ceva bun pentru orașul acesta, Mazăre încearcă să-i transforme pe constănțeni într-o populație de asistați, de oameni care stau cu mâna întinsă spre autorități. ”În aproape patru mandate, Constanța a ajuns un cartier al Mamaiei, în care nu s-a întâmplat aproape nimic bun. În locul investițiilor avem pungi cu pui plini de apă, în locul locurilor de muncă avem cozi la alimente, în locul decenței avem umilință”, spun reprezentanții ACIA.

”Le cerem tuturor consilierilor locali să respingă propunerile care vor fi dezbătute luni, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Le cerem acest lucru nu pentru că nu ne pasă de constănțeni, ci, dimpotrivă, pentru că ne pasă. Ne pasă și vrem ca locuitorii acestui oraș să nu mai fie prizonierii unui sistem asistențial pus la cale de o camarilă urmărită penal pentru multiple infracțiuni. Le cerem consilierilor să ceară primarului să găsească soluții pentru a-și îndeplini promisiunile din 2011: un CET nou, o gigacalorie mai ieftină. Suntem convinși că toți consilierii, atât cei de la putere, cât și cei din opoziție, își doresc acest lucru și că vor acționa pentru interesul celor care i-au votat, lăsând deoparte înțelegerile de culise transpartinice”, a precizat Andrei Popescu.

Acesta a mai spus că ACIA nu se opune acordării de ajutoare pentru încălzire, dar acestea ar trebui direcționate către cei care au într-adevăr nevoie de ele. ACIA reamintește că a inițiat o campanie de semnături pentru inițierea unui proiect de hotărâre de consiliu, prin care cere subvenționarea gigacaloriei în municipiul Constanța, așa cum se întâmplă în toate orașele României. Mii de constănțeni s-au raliat până acum acestui demers.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii