Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:43 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bricul Mircea, promotor al staţiunii Mamaia

ro

29 Jun, 2015 16:34 951 Marime text
În perioada 1 iulie – 10 august 2015, Nava Şcoală „Mircea”, velierul simbol al Forţelor Navale Române, se va afla în marş în Marea Mediterană, cu escale în porturile Civitavecchia, Barcelona, Marsilia si Bar.

Alături de rolul de navă-şcoală, „Mircea” a avut întotdeauna şi rolul de ambasador al României pe mările şi oceanele lumii. De această dată, marinarii români prezenţi la bordul velierului vor promova oficial destinaţiile turistice româneşti si statiunea Mamaia. În acest sens, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” ne-a solicitat şi le-am pus la dispoziţie broşurile de promovare a staţiunii Mamaia-Sat Vacanţă şi pliantul de nightlife în limba engleză şi italiană – realizate din bugetul ce provine din Taxa de Promovare Mamaia-Sat Vacanta. De asemenea, am făcut demersuri la Autoritatea Naţională pentru Turism pentru a le pune la dispoziţie şi materiale de promovare despre România, în vederea distribuirii în porturile de escală.

 In toate porturile în care vor face escală, marinarii practicanţi vor purta tricouri imprimate cu sigla „Mamaia Style” şi vor distribui celor care vizitează nava brelocuri „Mamaia Style”. Aceste materiale de promovare sunt de asemenea realizate din Taxa de Promovare.
 
Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: “ O idee unica de promovare a destinatiilor romanesti, in parteneriat cu Marina Romana! O misiune speciala de promovare pe care ne-o asumam, la Asociatia Litoral – Delta Dunarii. Bricul Mircea va deveni astfel, promotorul oficial al statiunii Mamaia si al Litoralului Romanesc. In acest sens, anuntam incheierea unui Protocol de colaborare intre Asociatia Litoral – Delta Dunarii si Fortele Navale Romane si Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, pentru promovarea staţiunii Mamaia, a litoralului românesc si a Deltei Dunarii, precum şi pentru colaborarea în organizarea Zilei Marinei Române. Protocolul va fi semnat oficial pe 08 august, in prezenta comandantului Fortelor Navale Romane, contra amiral dr.Alexandru Mirsu. Susţin personal Marina română, din pasiune şi credinţă. Apreciem implicarea marinarilor români în reprezentarea Romaniei si le acordăm sprijinul în organizarea unui eveniment care trebuie să devină sărbătoarea oraşului. Începând din 2014, Asociaţia Litoral - Delta Dunarii a preluat oficial Ziua Marinei în lista evenimentelor pe care le susţinem şi coordonăm oficial.”
 
Declaraţie Contraamiral de flotilă prof.univ.Dr.ing. Vergil Chiţac, Rectorul (Comandantul) Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”: „Considerând că pe lângă rolul de navă şcoală pentru cadeţii Marinei Militare, „Mircea” a fost şi rămâne cel mai reprezentativ ambasador al Marinei Române şi al României în timpul voiajelor pe care le execută, ne-am adresat Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării. Cu multă disponibilitate domniile lor ne-au pus la dispoziţie materiale de promovare a României, motiv pentru care ne exprimăm profunda gratitudine.”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii