Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:41 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cominicat PMP - Campanie strângere semnături moţiuni simple

ro

12 Feb, 2014 18:29 1257 Marime text
Asa cum v-am anuntat in cursul zilei de ieri, astazi, 12 februarie 2014, a avut loc la Tulcea conferinta de presa comuna organizata de catre Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunarii, Consiliul Judetean Tulcea si  Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii.
 
La conferinta de presa au fost prezenti dl. Horia Teodorescu – Presedinte Consiliul Judetean Tulcea, dna. Corina Martin – Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii, dl. Edward Bratfanof – Guvernator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, dl. Daniel Ilusca – Presedinte Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii si dl. Dragos Catalinoiu Gociman – Vicepresedinte Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii.
 
Temele principale ale acestei conferinte de presa au fost:
 
- participarea Presedintelui Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, dna.Corina Martin, la conferinta de presa organizata la Bruxelles cu ocazia  Targului de turism " Salon des Vacances", pentru promovarea Deltei Dunarii si a Litoralului Romanesc - prima conferinta de presa internationala sustinuta de o organizatie privata din turismul romanesc (desfasurata cu sprijinul Biroului Roman Privat de Turism din Bruxelles)
- prezentarea proiectelor pe termen mediu si lung pentru dezvoltarea si promovarea Deltei Dunarii in urma parteneriatului dintre Asociatia de Promovare Litoral - Delta Dunarii, Consiliul Judetean Tulcea, Primaria Tulcea, Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii si Administratia Rezervatiei Biosferei  Delta Dunarii.
 
Astfel, in urma participarii la conferinta de presa organizata la Bruxelles saptamana trecuta, s-au primit deja invitatii din partea unor parteneri si ai comunitatilor de romani din Franta – Paris si Olanda – Amsterdam, in vederea promovarii comune si unitare a Deltei Dunarii si a Litoralului Romanesc.
 
De asemenea, s-a precizat faptul ca Asociatia Litoral – Delta Dunarii a facut deja demersurile necesare in vederea participarii la manifestari expozitionale de profil, printre care amintim Targul de Turism al Romaniei ( 13 – 16 martie 2014) si targurile internationale de turism precum: ITB Berlin ( 5-9 martie 2014), Zilele Romaniei la Bruxelles ( 27 aprilie 2014) precum si targurile de turism de la Moscova si Londra, din lunile septembrie si noiembrie 2014.
 
 
Pe langa dezbaterea avuta in cadrul conferintei de presa de astazi, delegatia formata din reprezentantii Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, Consiliului Judetean Tulcea, Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii si ai Asociatiei Patronatului in Turismul din Delta Dunarii, s-a intalnit si cu agentii economici din Delta Dunarii, in vederea dezbaterii problemelor cu care acestia se confrunta si stabilirii unei strategii comune pentru promovarea eficienta si dezvoltarea zonei deltaice.
 
Astfel, cu ocazia acestei intalniri s-au stabilit urmatoarele proiecte pe termen scurt si mediu:
 
- Realizarea unui calendar de evenimente care sa fie centralizat pe site-ul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii si promovat in mass-media centrala si locala si catre toti operatorii de turism din Romania ( agentii de turism si unitati de cazare din Delta Dunarii) - mentionam aici principalele evenimentele in care sunt implicati in acest an membrii Asociatiei de Promovare Litoral – Delta Dunarii ( autoritati locale si patronatul din Delta Dunarii) : Raliul Deltei Dunarii, Festivalul Borsului de Peste, Cupa Deltei la Stiuca, etc.
 
- Intalniri periodice cu reprezentantii operatorilor din turism si ai autoritatilor locale, in vederea gasirii unei strategii comune de promovare, dar mai ales de dezvoltare corecta a zonei Deltei Dunarii;
 
- Realizarea si promovarea unor pachete turistice comune - Delta Dunarii – Litoral Romanesc;
 
- Organizarea unor infotrip-uri pentru reprezentantii mass-media si agentii de turism din zona Benelux, precum si pentru reprezentantii mass-media si agentiile de turism din Turcia, la inceputul lunii mai, cu sprijinul companiilor aeriene Turkish Airlines si Blue Air;
 
- Organizarea unei Conferinte – Workshop cu toate institutiile si autoritatile locale si centrale care au legatura cu turismul din Delta Dunarii respectiv: reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Turism, reprezentantii autoritatilor locale, reprezentantii Ministerului de Finante Publice, ai Mediului, ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Dezvoltarii Regionale, ai Autoritatii Navele Romane, si nu in ultimul rand, cu reprezentantii operatorilor din turism prin care sa se dezbata exclusiv problema fiscalitatii excesive pentru aceasta zona;
 
- Posibilitatea instituirii unei taxe de promovare pentru toti operatorii din Delta Dunarii pe modelul celei implementate anul trecut in statiunea Mamaia – Sat Vacanta de catre Asociatia Litoral – Delta Dunarii;
- Etc.
 
Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii “ Avand in vederea proiectele realizate pana in acest moment in cei sapte ani de activitate ai Asociatiei de Promovare Litoral – Delta Dunarii cu sprijinul membrilor sai, se poate observa inca o data necesitatea si importanta parteneriatului public – privat intr-o regiune turistica, respectiv Dobrogea.
 
Atat Litoralul Romanesc cat si Delta Dunarii sunt doua destinatii prioritare pentru Romania si de aceea vom depune in continuare eforturi comune – autoritati locale si agenti economici – de dezvoltare si promovare la nivel national si international a acestei regiuni.”
 
Declaratie Daniel Ilusca, Presedinte Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii: “ Inca de la incepul aderarii Patronatului pe care il conduc in cadrul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii am sustinut parteneriatul si dialogul in vederea solutionarii problemelor cu care se confrunta agentii economici din Delta. Ne propunem sa urmam modelul colegilor de pe Litoralul Romanesc pentru a lucra la o strategie coerenta de promovare. ”
 
Mihaela Raluca Lazareanu
Consilier Turism

Ti-a placut articolul?

Comentarii