Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Arhiepiscopia Tomisului 13 Iulie 2015

ro

13 Jul, 2015 11:39 1044 Marime text
I N V I T A Ț I EEveniment delansare a proiectului “Alege Școala” În ArhiepiscopiaTomisului ArhiepiscopiaTomisului și echipa proiectului Alege Școala au plăcerea de a vă invita să luați parte la evenimentul de lansare aproiectului “Alege Școala”. Întâlnirea va avea loc marți,14 iulie a.c.,la biblioteca „Arhiepiscop Lucian”, situată înPalatul arhiepiscopal din Constanța (str. Arhiepiscopiei nr. 23), începând cu ora 11:00 și își propune să aducă laolaltăreprezentanți ai autorităților locale, media, reprezentanți ai clerului șicadre didactice implicate în proiect.                                  

În cadrul evenimentului vom prezenta principalele obiective aleproiectului “Alege Școala”, problemele la care acest proiect răspunde șirezultate pe care ne dorim să le atingem. Vom avea, de asemenea, alături și oparte dintre copiii - beneficiari ai proiectului care vor vorbi despreparticiparea lor la activitățile din proiect. Proiectul“Alege Școala” este implementat în perioada martie-noiembrie 2015 de cătreMitropolia Moldovei și Bucovinei, în parteneriat cu Patriarhia Română.Proiectul își propune implementarea unui plan de acțiune și măsuri la nivelmultiregional pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii șimenținerea în sistemul de educație a persoanelor expuse acestui risc, precum șidezvoltarea unor acțiuni remedial -corective pentru persoane care au părăsittimpuriu școala. Beneficiarii proiectului - 850 de copii și 500 de părinți - provin din regiunile Nord­ Est, Sud ­Est, Sud ­Muntenia şiBucureşti şi Ilfov (Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Mitropolia Munteniei șiDobrogei) – zone atât din mediul rural cât şi urban. ÎnArhiepiscopia Tomisului,  au fost create4 Centre educaționale inovative Alege Școala, unde au loc activități de tip Școala după Școala,  Școalade Duminică și A doua șansăpentru cel puțin 73 de copii aflați cu risc de abandon școlar sau care auabandonat deja școala. Alături de participarea la activitățile din centre (SfințiiÎmpărați Constantin și Elena dinMedgidia, Sfinții 4 Martiri de laNiculițel din Constanța, Sf. IerarhNicolae din Năvodari și Sf. Minadin Mangalia), copiii beneficiază și de sprijin financiar, concursuri cu premiisubstanțiale și de o tabără de creație creștină organizată în timpul vacanțeide vară. Vă așteptăm cudrag!  

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați pe: Mirela Slusaru Specialist comunicareproiect Alege Școala, Mitropolia Moldovei și BucovineiTel.: 0742 024 318
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii