Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:20 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă, 19 iulie 2014 - Arhiepiscopia Tomisului

ro

19 Jul, 2014 14:46 984 Marime text
În perioada 15-21 iulie Corala „Armonia” participă la Jocurile Corale Mondiale (World Choir Games) ce se desfășoară la Riga, în Letonia. Înscrisă la două secțiuni: Cor bărbătesc și Muzică sacră, Corala „Armonia” se va întoarce acasă cu un bilanț deosebit: medalie de aur și marele premiu la secțiunea Cor bărbătesc și medalie de aur la secțiunea Muzică sacră.
La secțiunea Muzică sacră au participat peste 60 de coruri, iar la secțiunea Cor bărbătesc au fost prezente mai bine de 30 coruri, competiția de la Riga reunind aproximativ 500 de ansambluri corale de pe toate continentele.


Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Dintre rezultatele obținute pe plan internațional amintim: dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internațională „World Choir Games” din S.U.A. Anul trecut, în 2013, la Campionatului European al Corurilor, desfășurat la Graz, Austria, corala a câștigat marele premiu la secțiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur (secțiunile: Folclor și Cor bărbătesc) și una de argint (Muzică sacră).
În prezent, corala este formată din preoți, diaconi, studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, fiind compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal. A participat la numeroase concursuri și concerte atât în țară, cât și în străinătate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii