Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„START la CALIFICARE vopsitorilor din toată ţara”

ro

13 Nov, 2015 00:00 3643 Marime text
* Proiect naţional derulat de Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART şi firma Policolor SA din Bucureşti. Beneficiar Asociaţia Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT
 
Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART şi compania bucureşteană Policolor SA au derulat în perioada 15 aprilie 2014 – 14 noiembrie 2015 proiectul „START la CALIFICARE vopsitorilor din toată ţara”. Proiectul, finanţat de Uniunea Europeană prin POS DRU, a vizat îmbunătăţirea accesului şi participării angajaţilor din industria refinish-ului autoproducerii de mobilier şi construcţii la programele de formare profesională continuă, facilitând calificarea acestora prin intermediul centrelor zonale de calificare, a căror activitate a fost orientată spre dezvoltarea capitalului uman cu responsabilităţi în aplicarea lacurilor şi vopselelor.
Grupul-ţintă al proiectului a fost format din 1.500 de angajaţi ai service-urilor auto, ai companiilor producătoare de mobilier şi ai firmelor de construcţii. Scopul acestuia a fost calificarea/recalificarea angajaţilor provenind din toate regiunile de dezvoltare ale României, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, în meseriile de “Tinichigiu, vopsitor auto”, “Vopsitor industrial” sau “Zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor”.

Cursurile organizate în cadrul proiectului au avut următoarea structură:

  • 26 stagii de curs de calificare/recalificare nivel 2 pentru meseria de  tinichigiu vopsitor auto;
  • 5 stagii de curs de calificare/recalificare nivel 1 pentru meseria de vopsitor industrial;
  • 29 stagii de curs de calificare/recalificare nivel 2 pentru meseria de zugravipsosartapetarvopsitor

O parte din stagiul de practică, la Policolor

Cursurile au fost gratuite şi au oferit o formare profesională la standardele impuse de Uniunea Europeană angajaţilor din industria service-urilor auto, ai firmelor de construcţii sau ai fabricilor de mobilă.
Colaborarea cu unul din cei doi parteneri ai proiectului, Policolor SA, care a asigurat experţi recunoscuţi în domeniu, a reprezentat unul dintre punctele forte ale proiectului. La toate cursurile organizate, o parte a stagiului de practică s-a desfăşurat în spaţiul de pregătire al Policolor, acest spaţiu fiind amenajat şi modernizat după ultimele standarde internaţionale. Cealaltă parte s-a desfăşurat la sediul angajatorului, unde angajatul a avut posibilitatea să aplice constant cunoştinţele teoretice dobândite cumulat cu partea de practică până în acel moment.
Certificatul obţinut în urma absolvirii cursurilor de calificare este recunoscut de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
 
Mai multe informaţii despre proiect puteţi obţine sunând la numărul de telefon 0336 114 668 sau vizitând site-ul proiectului www.calificarevopsitori.ro.
 
„START la CALIFICARE vopsitorilor din toata ţara!” este un proiect finanţat de către UE prin Fondul Social European,  Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  axa prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.3 „Acces şi participare la formare profesională continuă”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii