Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratie cu privire la decesul capitanului Tiberius Petre - 03.04.2009

ro

03 Apr, 2009 00:00 1088 Marime text

BULETIN INFORMATIV
Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucuresti, Romania Tel: : 40 21 – 200 - 3650 Fax: 40 21- 200 - 3723

3 aprilie 2009

DECLARATIA INSARCINATULUI CU AFACERI AL AMBASADEI SUA JERI GUTHRIE-CORN CU PRIVIRE LA DECESUL CAPITANULUI TIBERIUS PETRE

In aceasta dimineata am aflat cu profunda intristare despre moartea pe campul de lupta a unuia dintre marii eroi ai Romaniei, capitanul Tiberius Petre. Capitanul Petre a cazut la datorie, in apropierea localitatii Kabul, in Afganistan, in timp ce actiona in sprijinul unei unitati aliate atacate de insurgenti. Ne exprimam profundul respect si admiratia pentru curajul si loialitatea capitanului Petre fata de colegii si aliatii sai. Ii cinstim memoria si le cerem tuturor sa se roage pentru el, pentru familia sa, pentru prietenii si camarazii sai. Ne inclinam in fata abnegatiei si a spiritului de sacrificiu de care a dat dovada capitanul Petre in apararea natiunii sale si a valorilor si idealurilor noastre comune.

In aceasta saptamana, in care celebram 60 de ani de la infiintarea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord si 5 ani de la aderarea Romaniei la NATO, moartea capitanului Petre ne reaminteste ca riscurile si amenintarile care ne aduc impreuna ca prieteni, aliati si parteneri sunt reale si serioase. Doar simtul exceptional al datoriei si loialitatea fata de tara a unor oameni precum capitanul Petre ne vor ajuta sa le asiguram un viitor mai bun copiilor nostri si locuitorilor Afganistanului. In numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, as dori sa transmit cele mai sincere condoleante familiei, prietenilor si camarazilor capitanului Petre pentru pierderea suferita.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii