Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viziunea candidatului PMP, Theodor Paleologu - „Într-o ţară normală, preşedintele comunică cu societatea!“

ro

04 Nov, 2019 00:00 2659 Marime text
Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale propune instaurarea meritocraţiei şi a performanţei prin depolitizarea instituţiilor statului prin stabilirea nivelului funcţiilor care sunt obiect al numirilor politice, care să se facă exclusiv la nivelul miniştrilor, al secretarilor de stat şi al consilierilor acestora, şi limitarea numărului secretariatelor de stat şi a numărului consilierilor de miniştri şi a secretarilor de stat.
 
Theodor Paleologu vorbeşte despre asigurarea reală, nu doar la nivel de promisiuni, a predictibilităţii şi continuităţii legislative necesare unui mediu de afaceri performant şi despre încurajarea libertăţii economice prin înlocuirea reglementărilor abuzive cu cele utile, clare, cât mai aproape de necesităţile socio-economice ale ţării.
 
Totodată, Paleologu insistă pe respectarea fără excepţii a criteriilor de numire prin concurs a managerilor companiilor cu capital majoritar de stat, a cadrelor de conducere din poliţie, a şefilor direcţiilor descentralizate ale ministerelor, şcolilor şi spitalelor.
 
Nu în ultimul rând, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale doreşte promovarea unei noi legi privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate prin care sistemul sanitar să fie centrat pe nevoile cetăţeanului, dezvoltarea unei strategii naţionale şi regionale de susţinere a industriilor viitorului: informaţie tehnologică, cercetare şi dezvoltare, inovaţie, bazată pe resursele umane disponibile la nivel naţional şi în diaspora, dar şi dezvoltarea unui program de urgenţă pentru utilizarea prioritară a Fondurilor Europene şi a creditelor pe termen lung de la Banca Europeană de Investiţii, pentru dezvoltarea rapidă a reţelei de autostrăzi, pentru modernizarea infrastructurii feroviare, portuare şi aviatice existente.
 
„Fireşte că lucrurile merg prost în România: când contează mai mult pe cine cunoşti şi nu ce cunoşti, nici nu poţi avea o altă soartă. O Românie performantă este o Românie care susţine meritocraţia, munca cinstită şi performanţa economică atât în mediul privat, cât şi în sectorul public.
 
Vă spun că, într-o ţară normală, preşedintele comunică cu societatea. Într-o ţară normală, preşedintele răspunde la întrebări. Într-o ţară normală, preşedintele nu dispreţuieşte presa. Într-o ţară normală, preşedintele nu dispreţuieşte poporul, nu dispreţuieşte opinia publică. Într-o ţară normală, jocurile nu sunt făcute: să trăiţi, şefu’, aţi fost ales fără să faceţi nimic”, susţine candidatul PMP, Theodor Paleologu.

 
Viziunea candidatului Theodor Paleologu
 

Performanţă în administraţia publică asigurată de digitalizare, depolitizare şi mobilitate bazată pe meritocraţie.
Economie performantă asigurată de fiscalitate redusă, flexibilitate şi sprijin pe criterii meritocratice pentru iniţiative antreprenoriale.
Bunăstare economică asigurată de sprijinul strategic pentru industrii-cheie, specifice profilului economic al ţării (de exemplu: Tehnologia Informaţiei - IT).
 
Mai multe detalii despre programul electoral al candidatului Theodor Paleologu citiţi aici. https://paleologu.ro/?c21&gclid=EAIaIQobChMI3o21xdnN5QIVVqWaCh1ReQXLEAAYASAAEgLFQ_D_BwE
 
Comandat de Partidul Mişcarea Populară
Executat de ZIUA de Constanţa –   portal: www.ziuaconstanta.ro
Cod mandatar financiar: 31190006
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii