Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință comună PSD-PNȚCD la Constanța. Felix Stroe anunță liste comune cu ţărăniştii la alegerile locale (galerie foto)

ro

18 Nov, 2019 15:07 3428 Marime text
În aceste momente, la sediul PNȚCD Constanța, are loc o conferință de presă comună PSD-PNȚCD. Sunt prezenți președintele PSD Constanța, Felix Stroe, senatorul PSD Ștefan Mihu, președintele PNȚCD la nivel național, Aurelian Pavelescu și președintele PNȚCD Constanța, Adrian Tapliuc.

Subiectul conferinței comune este susținerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la președinția României.

Încă din primul tur de scrutin, cele două formațiuni politice au încheiat un protocol de colaborare și de susținere a candidatului PSD la președinția României.

Aurelian Pavelescu spune că motivul pentru care PNȚCD o susține pe Dăncilă la președinție este faptul că Dăncilă este o persoană decentă care își dorește un climat democratic în România spre deosebire de contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Pavelescu a mai făcut referire şi la declarația președintelui Iohannis privind distrugerea PSD. "Numai o instanță judecătorească poate dizolva un partid", afirmă liderul PNŢCD.

La rândul sau, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat că partidul său a încheiat colaborări pe termen lung atât cu PNȚCD ci și cu UNPR, pe termen lung, dincolo de aceste alegeri prezidențiale.

"La prezidențiale trebuie să primeze votul pentru democrație, nu votul pentru un partid politic. Cred că sunteți de acord cu mine că într-o țară democratică nu este normal să militezi pentru desființarea unui partid, așa cum a procedat Hitler în Germania", spune Felix Stroe, în sediul PNȚCD.

După 24 noiembrie, cele trei formațiuni vor întocmi planul de acțiune pentru alegerile locale și parlamentare, a mai anunțat Felix Stroe.

„Colaborarea la nivel județean între PSD și PNCȚD înseamnă o colaborare în plan politic, ne vom sprijini reciproc și vom face sondaje și vom sprijini cel mai bun candidat la primăriile din județ”, a punctat preşedintele PSD Constanţa. 

În ceea ce  priveşte campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin, Stroe Felix a anunțat că și în această săptămână PSD se află în județ şi respectă calendarul de activităţi..

„În această seară, campania continuă în mai multe localități din județ, la Cernvavodă şi Năvodari”, a anunţat Stroe. În acest context, în al doilea tur de scrutinal prezidenţialelor, Felix Stroe consideră că la Constanța, candidatul PSD,  Viorica Dăncilă va obține procente consistente.

Întrebat despre tensiunile din ședința Comitetului Executiv Național al PSD de săptămâna trecută, Stroe Felix a povestit că Viorica Dăncilă nu a plâns, nu a vrut să renunțe la candidatură și nici nu au existat nici jigniri între Claudiu Manda și aceasta. "A fost în schimb o ședință de analiză în care s-a cerut implicare și o prezență mai mare în turul al doilea al prezidențialelor", a conchis preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii