Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte cetăţeni cer anularea alegerilor prezidenţiale

ro

04 Nov, 2014 09:17 1873 Marime text
Președintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a anunțat în această dimineață că au fost primite șapte cereri prin care se solicită anularea alegerilor prezidențiale și organizarea unui nou prim tur de scrutin, informează B1 TV. O cerere a fost depusă chiar de candidatul independent Gheorghe Funar.

„Avem și șapte cereri prin care ni se solicită să anulăm aceste alegeri să organizăm un nou tur de scrutin, dar aici lucrurile sunt puțin mai complicate, pentru că legea este strictă în privința asta. Pot fi anulate alegerile doar dacă s-au comis fraude care au influențat rezultatul final al alegerilor. Pot face astfel de contestații numai cei care au candidat în alegeri sau partidele care au propus candidații. Deocamdată doar un candidat a depus o astfel de cerere, domnul Funar”, le-a spus judecătorul jurnaliștilor, în fața sediului CCR, ai informează sursa citată.
 
De asemenea, Augustin Zegrean a declarat că a fost primită şi o sesizare adresată mai multor instituții în care se cere să se verifice modul în care s-au organizat alegerile în diaspora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii