Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romaniacurata.ro 2 noiembrie 2014, "Ziua Umilinţei" pentru românii din Londra!

ro

04 Nov, 2014 19:52 1764 Marime text
Presa continuă să publice mărturiile și experiențelor celor care au votat la secțiile din diaspora. Jurnaliştii de la romaniacurata.ro publică mărturii ale românilor care au vrut să voteze la Londra, sub titlul “Ziua Umilinţei”, sugerat de un imigrant român în Anglia.
 
“Ati vazut probabil ce s-a intamplat cu alegerile din diaspora aseara. In Londra au fost mii de oameni carora li s-a fost refuzat dreptul la vot, in cele 3 statii. Eu am asteptat 3 ore si jumate sa votez la sectia din Wembley, unde usile exterioare s-au inchis cu 2 ore inainte de finalul oficial (21:00). I-am filmat pe politisti cand ne-au spus la 19:00 ca usile vor ramane inchise pana cand vor fi procesati oamenii din interiorul cladirii. Si usile inchise au ramas.. deci pt noi votul s-a terminat la 19:00 in Wembley”, sună unul din mesaje.



 
“Cu toate astea a fost o seara extraordinara, lumea a ramas in fata cladirii inca doua ore si a fost o atmosfera frumoasa, fara violenta. S-a strigat: Jos Ponta, Vrem sa Votam, PSD, Mafia!, dupa care am plecat catre celelalte sectii de vot, in speranta ca le vom gasi deschise. Nu am avut noroc, si la ICR si la Ambasada s-au inchis usile la 21:00 fara ca mii de oameni sa mai poata vota. Lumea inca mai era pe afara si pe la 22:30. Degeaba. Mi-a fost rusine ca suntem reprezentati de genul asta de oameni. Dar am fost si mandru ca am intalnim multi romani cu suflet mare!”, spune un alt român care trăieşte la Londra.





Sursa: romaniacurata.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii