Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACL Nu Iohannis e verificat de Corpul de control al Guvernului!

ro

05 Nov, 2014 18:35 1483 Marime text
ACL precizează că Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii şi titlurile de despăgubire date în 2010 sunt cele verificate de Corpul de Control al premierului şi nu primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
 
"Minciunile şi atacurile calomnioase la adresa candidatului ACL la Preşedinţia României continuă astăzi cu un nou episod. Informaţia potrivit căreia Corpul de Control al premierului verifică retrocedări aprobate de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, preluată de unele canale media, este falsă. Nu Klaus Iohannis este verificat de instituţia aflată în subordinea lui Victor Ponta, ci este verificată Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii şi titlurile de despăgubire date în 2010", se arată în comunicatul ACL.
 
Potrivit ACL, inclusiv preşedintele ANRP, George Băeşu, a lămurit astăzi această situaţie.
 
"Pentru informarea corectă a opinie publice, menţionăm că dosarul investigat de Corpul de Control datează din anul 2002, perioadă în care Klaus Iohannis deţinea funcţia de primar al Municipiului Sibiu, dar nu era preşedintele Comisiei pentru retrocedări, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public. Solicitarea din dosarul respectiv a fost făcută pentru restituirea în natură, dar aceasta nu a fost posibilă deoarece pe respectivul teren se aflau deja clădiri ale unui cartier de locuinţe. Prin urmare, dosarul a fost transmis la ANRP pentru acordarea de despăgubiri, ca măsură reparatorie", se mai arată în comunicat.
 
Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre verificările Corpului de Control al premierului la Primăria Sibiului, că stă "foarte liniştit", adăugând că "dă de gândit faptul că Ponta candidatul îl trimite pe premierul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracadidatului".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii