Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a coaliției PSD-PNL Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, deschide lista la europarlamentare (surse)

ro

11 Mar, 2024 21:04 952 Marime text


 
  • Coaliţia PSD-PNL s-a reunit luni pentru a discuta despre lista comună la europarlamentare şi candidaţii la Primăria Capitalei şi primăriile de sector.Potrivit unor surse politice, liderii coaliției au stabilit că lista comună pentru alegerile europarlamentare va fi deschisă de o femeie fără afiliere politică. Este vorba despre Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, potrivit știripesurse.ro.

Cine este Ramona Chiriac

Ramona Chiriac a fost propusă chiar de premierul Marcel Ciolacu. aceasta a fost numită Șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România la 1 iulie 2021. În această calitate, ea acționează ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.

Este diplomat de carieră din 2008 și a fost consul general al României în landul federal german Bavaria în perioada 2016-2021. Lucrează în domeniul afacerilor europene de aproape 20 de ani.
 
Înainte de cariera sa diplomatică, Ramona Chiriac a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special în pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.
 
A absolvit Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Deține două diplome de masterat, unul în studii europene și administrație publică (universitățile din Münster, Germania și Twente, Olanda) și unul în studii de gen, diferențe, inegalități (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România) și alte studii executive recente la Yale (2023) și Cambridge (2022). Este, de asemenea, autoare, cartea ei – Big Issues and Big Words. Europe and Europeanness in the Romanian Presidential Discourse 1993-2007 – a fost publicată în anul 2017, la Editura Tritonic, Colecția Uniunea Europeană. Ramona Chiriac este căsătorită și are un copil

Printre cei care ar urma să fie pe lista comună pentru alegerile europarlamentare se află Mihai Tudose, Claudiu Manda, Victor Negrescu, din partea PSD, şi Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Dan Motreanu, din partea PNL.
 

Citește și
Guvernul a adoptat calendarul electoral pentru alegerile locale și europarlamentare (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii