Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecoplus International Romania, anunţă concretizarea primei investiţii in valoare de de 6 milioane de Euro a firmei Biogest Energie - und Wassertechnik GmbH

ro

26 Nov, 2013 13:52 1580 Marime text
Agenţia Economica Guvernamentala a Austriei Inferioare in România, ecoplus International Romania, anunţă concretizarea primei investiţii in valoare de de 6 milioane de Euro a firmei Biogest Energie- und Wassertechnik GmbH.
 
Ecoplus International Romania este agenţia economică guvernamentală a Austriei Inferioare, cu sediul central în Viena şi birouri în Europa Centrală şi de Est. Scopul Agenţeie prin reprezentanţele sale este de a facilita contactele şi proiectele dintre mediile de afaceri român şi austriac. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.ecointernational.ro.
 
Firma austriacă Biogest Energie- und Wassertechnik GmbH este una dintre cele mai importante companii de consultanţă, proiectare, construire mentenanţă si alte servicii conexe de pe piaţa energiilor regenerabile din Austria si din Europa. Începând cu anul 2008, Biogest Energie- und Wassertechnik devine clientul Agenţiei Economice a Austriei Inferioare in România, stabilindu-şi sediul in centrul de afaceri administrat de aceasta, locat in Timişoara, România.
 
În 22.11.2013, au fost inaugurate la Ardud, judeţul Satu Mare, lucrările primei instalaţii de biogaz pe care Biogest o construieşte în România. Investiţia cuprinde aproximativ 6 milioane de Euro, iar instalaţia este prima proiectata şi construită in sistemul own plant operations de către compania austriacă.
 
La eveniment au fost prezenţi Presedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, Primarul oraşului Ardud, Ovidiu Marius Duma, alţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, reprezentanţi oficiali ai Agenţiei Economice a Austriei Inferioare şi ai top managementului Biogest Energie- und Wassertechnik.
 
S-a dat, astfel, prima lopata simbolica la Instalaţia de 1,5 MWel cu un volum de proiect de aprox. 6 milioane de euro este situată în judeţul Satu-Mare în nord-vestul României. Energia electrică produsă de instalaţia de biogaz va fi introdusă în reţea aprovizionând astfel aprox. 4.500 de gospodării; căldura va fi folosită pentru o instalaţie existentă de uscare a cerealelor precum şi pentru o crescătorie de peşte. Punerea în funcţiune este planificată pentru al doilea trimestru din anul 2014.
 
Proiectul este finanţat cu sprijinul sucursalei române a băncii Erste Group Bank AG – BCR, care dispune de o experienţă vastă în finanţarea proiectelor din domeniul energiilor regenerabile.
 
Asociat şi partener agricol al instalaţiei de biogaz este, pe lângă Biogest, întreprinderea Schwab Agroprod srl, una dintre cele mai mari întreprinderi agricole din regiune. Schwab cultivă o suprafaţă agricolă de 3.000 ha şi operează una dintre cele mai mari instalaţii pentru uscarea cerealelor din Transilvania cu o capacitate de stocare de 35.000 t sau o capacitate de uscare de 800 t de masă proaspătă/zi.
 
Instalaţia de biogaz este executată cu tehnologia PowerRing a întreprinderii Biogest, tehnologie care s-a dovedit de nenumărate ori avantajoasă în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi siguranţa de operare, economisind în acelaşi timp spaţiu datorită tipului modular de construcţie. Pentru prima dată vor fi folosite în Ardud, în afară de plante energetice în cantităţi semnificative, şi resturi agricole, ca de exemplu paie de porumb. Cercetarea posibilităţilor de folosire a resturilor alternative este o temă centrală a activităţilor de cercetare şi dezvoltare ale întreprinderii Biogest, care va duce la o reducere a cheltuielilor pentru substrat şi la o simbioză optimală între producerea alimentelor şi a energiei. La Ardud va fi testată de asemenea şi utilizarea plantelor sălbatice perene cu scopul de a face din această instalaţie o instalaţie-pilot pentru toată regiunea.
 
Parametrii economici şi resursele agricole însemnate fac din România o ţară atractivă pentru investiţii în domeniul energiilor regenerabile din biogaz. Din acest motiv, această primă instalaţie de biogaz Biogest în România reprezintă nu numai o investiţie proprie interesantă, dar poate servi şi ca impuls pozitiv pentru o serie de proiecte aparţinând altor clienţi.
 
După instalaţia care a intrat în funcţiune în Cehia în anul 2012, Ardud este a doua instalaţie de biogaz din domeniul de activitate „operare în regim propriu” realizată de Biogest. În acest domeniu de activitate, Biogest dezvoltă, construieşte şi operează instalaţii de biogaz la care participă majoritar, pe termen mediu avându-se ca scop înfiinţarea unui portofoliu paneuropean de instalaţii de biogaz.
 
În calitatea sa de combustibil regenerabil, biogazul prezintă avantaje tehnologice, ecologice şi economice. Energia poate fi produsă 365 de zile pe an, la orice oră din zi şi din noapte, fiind astfel adecvată pentru acoperirea sarcinii de vârf. Datorită disponibilităţii sale, biogazul ocupă un rol important în amestecul energiilor regenerabile provenite din apă, soare şi vânt şi susţine astfel atingerea ţelurilor privind protecţia mediului, reducând totodată şi dependenţa de importuri de energie. În plus, producţia decentralizată a energiei garantează şi crearea unor valori locale durabile.
 
Biogest este un producător internaţional de instalaţii de biogaz cu sediul principal în Austria şi sucursale în Marea Britanie, Italia, România, Serbia şi Cehia. Competenţele centrale cuprind dezvoltarea proiectelor, planificarea, finanţarea precum şi construcţia la cheie şi operarea instalaţiilor de biogaz cu capacităţi între 100 kW şi 3.500 kW. Pe lângă domeniul de activitate „construcţia instalaţiilor”, Biogest construieşte şi operează în regim propriu instalaţii de biogaz la care participă în mod majoritar. În toată Europa au fost realizate deja peste 90 de proiecte de instalaţii de biogaz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii