Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari referitoare la declaratiile publice de la postul de televiziune Antena 3 din 30 ianuarie

ro

01 Feb, 2010 16:16 934 Marime text

Precizare

Referitor la declaraţiile domnului Adrian Năstase din 30 ianuarie 2010 de la postul de televiziune Antena 3, potrivit cărora Consiliul Superior al Magistraturii ar fi decis ca procurorii Mihaela Moraru şi Cătălin Vartic să fie anchetaţi disciplinar, Consiliul Superior al Magistraturii face următoarele precizări în vederea unei corecte informări a opiniei publice:

Domnul Adrian Năstase a adresat Consiliului Superior al Magistraturii un memoriu, înregistrat la Inspecţia Judiciară sub nr. 2408/IJ/805/SIP/2009, prin care şi-a manifestat nemulţumirea în legătură cu modul în care se efectuează împotriva sa urmărirea penală în dosarul nr. 68/P/2008 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Verificând aspectele semnalate, Inspecţia Judiciară a stabilit că nu     s-au constatat nerespectări ale normelor de procedură sau de exercitare a funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă şi nu s-au prefigurat elemente care să conducă la concluzia existenţei indiciilor săvârşirii unor abateri disciplinare în sarcina procurorilor menţionaţi în memoriu.

În aceste condiţii, potrivit procedurii legale, s-a conchis că nu se justifică sesizarea Comisiei de disciplină pentru procurori, nefiind îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

Răspunsul a fost transmis recomandat petentului, la sfârşitul anului trecut, însă, faţă de împrejurarea că acesta nu şi-a ridicat corespondenţa, s-a procedat la recomunicarea acestuia .

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Comunicatul a fost publicat pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii ( www.csm1909.ro ), la rubrica „Relaţii cu mass media - Comunicate de presă”.

Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii