Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea APM Constanţa în perioada 20.02 – 24.02.2012

ro

27 Feb, 2012 17:18 1598 Marime text

24.02.2012

INFORMARE DE PRESĂ
Activitatea APM Constanţa în perioada 20.02 – 24.02.2012

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 20.02 – 24.02.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:
Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea lunară privind evenimente internaţionale si vizite ale unor delegaţii străine la APM-uri.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea lunară privind evenimente internaţionale de interes pentru APM-uri.
Programul Casa Verde
În cadrul “Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire” sesiunea 2010 s-au depus până la această dată 303 dosare de decontare.
Serviciul Reglementări (S.R.)  
În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 114 acte de reglementare şi 50 consultaţii tehnice. Participare la dezbaterea publica la sediul Primariei Crucea, in vederea emiterii acordului de mediu pentru SC RAGGIA VERDE SRL. Participare la inspectia SEVESO cu GNM si ISU Dobrogea la SC OIL PROD SRL.
Compartimentul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S  
A fost transmisă către ARPM Galaţi raportarea privind:


- fluxul deşeurilor. Conform raportărilor operatorilor economici autorizaţi, în luna ianuarie 2011, la nivelul judeţului Constanţa, au fost colectate: 767,58 tone deşeuri PET, 267,938  deşeuri de materiale plastice, 446,6 tone deşeuri carton şi hârtie, 129,35 tone anvelope uzate şi 1772,169 tone deşeuri de sticlă.
În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2010, următorii operatori economici au avut obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:
• operatorii economici  care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase –completează chestionare GD- PRODDES
• operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale  – completează chestionare GD- MUN
• operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale  –completează chestionare GD –TRAT
• operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării  -  completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
• operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale –completează chestionare GD- NAMOL
Chestionarele sunt în curs de verificare si introducere în baza de date  MEDIUS.
Au fost aprobate trei Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.
Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul  asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.
Serviciul  Monitorizare (S.M)
Compartimentul  Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)
Ca urmare a sarcinilor care revin operatorilor economici care deţin instalaţii care intră sub incidenţa Directivei 94/63/CE transpusă în legislaţia din România prin HG 568/2001 republicată, privind controlul emisiilor de compuşi organici volatili (COV) rezultaţi din depozitarea carburanţilor şi din distribuţia acestora de la terminale la staţiile de distribuţie a carburanţilor s-a monitorizat stadiul conformării  instalaţiilor şi echipamentelor cu prevederile Directivei. A fost asigurată corespondenţa cu privire la actualizarea certificatelor de inspecţie tehnică COV referitoare la respectarea cerinţelor tehnice în exploatare a instalaţiilor, in scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili. 
 S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .
S-au transmis la  ARPM- Galaţi, ANPM  - Bucureşti, următoarele raportări:
· Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;
· Raportarea lunară privind Starea factorilor de mediu in judetul Constanta;
· Raportare lunară privind Planul de măsuri prioritare pe anul 2012.
Compartimentul Laborator (C.L.)
AER
Nu s-au prelevat probe de aer pentru terti.
În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5,  de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta – staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia. Probele sunt in lucru pentru determinarea concentraţiilor de metale grele din aer – plumb, cadmiu, nichel, arsen.
Probele sunt in lucru.
S-au definitivat buletinele de analiza din săptămâna trecută.
Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.


Director Executiv
    Simona CONSTANTIN

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii