Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:14 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea Agentiei pentru Protectia Mediului Constanţa în perioada 21.05 – 25.05.2012

ro

28 May, 2012 15:23 1502 Marime text

25.05.2012

INFORMARE DE PRESĂ
Activitatea Agentiei pentru Protectia Mediului  Constanţa în perioada 21.05 – 25.05.2012

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 21.05 – 25.05.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.
A fost transmisa la ARPM Galaţi Raportarea lunara cu evenimente internaţionale si vizite ale unor delegaţii străine la APM-uri.
A fost transmisa la ARPM Galaţi Raportarea lunara cu evenimente internaţionale de interes pentru APM-uri.
In cadrul Programului Casa Verde persoane fizice sesiunea 2010, au fost depuse 5 dosare de decontare, in total fiind depuse pana in prezent 324 dosare de decontare.

Serviciul Reglementări (S.R.)  
În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 128 acte de reglementare şi 23 consultaţii tehnice.

Compartimentul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S)  
Au fost transmisa către ARPM Galaţi raportarea privind situaţia firmelor autorizate pentru colectare şi  dezmembrare/tratare VSU
În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2010, următorii operatori economici au avut obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:
• operatorii economici  care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase –completează chestionare GD- PRODDES
• operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale  – completează chestionare GD- MUN
• operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale  –completează chestionare GD –TRAT
• operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării  -  completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
• operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale –completează chestionare GD- NAMOL
Chestionarele sunt în curs de verificare şi introducere în baza de date  MEDIUS.
Au fost aprobate sapte Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.


Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul  asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul  Monitorizare (S.M)
Compartimentul  Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)
S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .
· Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;
· Raportare lunară privind Starea factorilor de mediu in judetul Constanta;
· Raportare lunară privind Planul de măsuri prioritare pe anul 2011.
S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin  validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa”.
In vederea realizării Inventarului local de emisii de poluanti atmosferici pentru anul 2011, chestionarele primite de la agenţii economici, sunt introduse in baza de date ce va fi utilizata la realizarea inventarelor naţionale de emisii de poluanţi atmosferici.
Un reprezentant a participat la Exercitiul SAR-POL 2012, oragizat de ISU-Dobrogea.

Compartimentul Laborator (C.L.)
AER
În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5,  de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta – staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.

Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),
s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv
    Lavinia Monica ZAHARIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii