Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:39 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea Agentiei pentru Protectia Mediului Constanţa în perioada 16.07 – 20.07.2012

ro

23 Jul, 2012 16:33 1467 Marime text

20.07.2012

INFORMARE DE PRESĂ
Activitatea Agentiei pentru Protectia Mediului  Constanţa în perioada 16.07 – 20.07.2012

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 16.07 – 20.07.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea unara cu privire la evenimente internationale de interes pentru APM-uri.
A fost transmisă la ARPM Galati Raportarea lunara cu privire la evenimente internationale si vizite ale unor delegatii straine la APM.
In cadrul Programului Casa Verde sesiunea 2011 a fost depus 1 dosar de decontare, in total fiind depuse pana la aceasta data 27 de dosare de decontare.
In data de 18.07.2012 la sediul agenției s-a deplasat o delegație de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI București care a prezentat rezultatele obținute in cadrul proiectului „Acțiuni suport pentru crearea de noi consorții in domeniul CDI cu scopul promovării rezultatelor cercetării de către agenții economici in vederea atragerii de noi fonduri europene in zona transfrontaliera”, proiect ce se derulează in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Serviciul Reglementări (S.R.)
 
În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 153 acte de reglementare şi 35 consultaţii tehnice.
In data de 16.07.2012, reprezentantul APM Constanta, a participat la Comisia de evaluare pentru atribuirea contractului de achizitie publica pentru documentatia Planul Urbanistic Zonal pentru Depozit Final de Deseuri de Slaba si Medie Activitate-Saligny , la Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive – Bucuresti.
Participare reprezentant APM Constanta, in data de 12.07.2012, la seminarul privind Dezvoltarea Resurselor Energetice Neconventionale din Dobrogea - CHEVRON, organizat de Camera de Comert , Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta.
In data de 18.07.2012, s-au organizat doua dezbateri publice de catre SC EOLICA DOBROGEA SRL, la sediul primariei Cogealac, orele 16.00, in vederea emiterii emiterii a Avizelor de Mediu pentru Parc Eolian Cogealac II si Parc Eolian Cogealac IV, la care au participat reprezentantii APM Constanta.

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii
A fost transmisa către ARPM Galaţi raportarea privind inventarul şi stadiul realizării programului de eliminare a echipamentelor şi materialelor cu conţinut de PCB, la nivelul primului semestru al anului 2012.

Au fost aprobate saptesprezece Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul  asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul  Monitorizare (S.M)

Compartimentul  Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)
 S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .
 S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa”.
 
In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta.
S-au transmis la ARPM Galaţi, ANPM Bucureşti următoarele raportări:
· Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;
· Raportare anuala privind Raportul anual privind Starea mediului în România pe anul 2011;
· Raportare lunară privind Fisa judetului;
· Raportare lunară privind Planul de măsuri prioritare pe anul 2012.
Reprezentanti ai APM Constanta au participat la prezentarea „Actiuni suport pentru crearea de noi consortii in domeniul CDI cu scopul promovarii rezultatelor cercetarii catre agentii economici in vederea atragerii de noi fonduri europene in zona transfrontaliera-SANDI” care se deruleaza in cadrul Programului de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Compartimentul Laborator (C.L.)
AER
În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5,  de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta – staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.
APA
In cadrul monitorizarii interne, in luna iulie s-au prelevat doua  probe de apa uzata de la evacuarile finale ale  Statiilor de Epurare Constanta Sud si Constanta Nord.


RADIOACTIVITATE
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),
s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv
    Lavinia Monica ZAHARIA

Ti-a placut articolul?

Comentarii