Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea Agentiei pentru Protectia Mediului Constanţa în perioada 06.08 – 10.08.2012

ro

13 Aug, 2012 15:45 2358 Marime text

10.08.2012
INFORMARE DE PRESĂ

Activitatea Agentiei pentru Protectia Mediului  Constanţa în perioada 06.08 – 10.08.2012

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 06.08 – 10.08.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.
A fost transmisa la Prefectura Constanta Raportarea lunara privind stadiul proiectelor finantate din fonduri UE.
A fost transmisa la ARPM Galati Raportarea lunara privind indicatorii pentru valorificarea informatiilor aferente Compartimentului PRP.
In cadrul Programului Casa Verde, sesiune 2010, a fost depuse 1 dosar de decontare, in total fiind depuse pana in prezent 336 dosare de decontare.
In cadrul Programului Casa Verde, sesiune 2011, a fost depus 1 dosar de decontare, in total fiind depuse pana in prezent 29 dosare de decontare.

Serviciul Reglementări (S.R.)
 
În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 28 acte de reglementare şi 15 consultaţii tehnice.
Un reprezentant al compartimentului a participat la dezbaterea publica organizata la Primaria Medgidia pentru proiectul „ Construire parc eolian amenajare drum de acces existente, drumuri noi in parc, traseu electric, statie de transformare si racordare la SEN ”, Titular SC  EOLIAN MED SRL, in data de 07.08.2012.


Un reprezentant al compartimentului a participat la dezbaterea publica organizata la Primaria Limanu pentru proiectul „ Construire parc eolian de 48 MW, amenajare drumuri  de acces ”, Titular SC  WIND POWER SRL, in data de 08.08.2012.
Un reprezentant al compartimentului a participat la dezbaterea publica organizata Hotel BULEVARD pentru proiectul „ PROSPECTIUNE SEISMICA 3D ”, Titular SC  OMV PETROM  SA, in data de 09.08.2012

Biroul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S), Protecţia Naturii

A fost transmisa la ANPM situaţia depozitelor neconforme de deşeuri municipale cu termen de sistare 16 iulie 2012.
Au fost transmise la ARPM raportarile privind: stadiul inchiderii crematoriilor,  operatorii economici autorizaţi pentru incinerare deşeuri şi operatorii economici autorizaţi pentru transportul deşeurilor medicale.
Se introduc în baza de date naţională privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, datele transmise de operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare şi/sau tratare DEEE.
Au fost aprobate şapte Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul  asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul  Monitorizare (S.M)

Compartimentul  Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)
 S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .
 S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa”.
 In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judetul Constanta. A fost depusa  la Consiliul Judetean Constanta solicitarea privind institutionalizarea Planului Local de actiune pentru Mediu.
S-au transmis la ARPM Galaţi si ANPM Bucuresti urmatoarele:
- Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;
- Raportarea semestrială referitoare la stadiul implementarii Planului Local de Actiune pentru Mediu;
- Raportare lunară privind Starea echipamentelor de laborator din contractul 84/2006;
- Raportare lunară privind Raportul de activitate al APM Constanta;
- Raportare lunară privind Indicatorii pentru valorificarea informatiilor;
-Raportare lunară privind Operarea statiilor automate de monitorizare a calitătii aerului,(Registrii statiilor);
- Raportare lunară privind Gestiunea datelor de calitate a aerului.

Compartimentul Laborator (C.L.)
AER
În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5,  de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta – staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.


RADIOACTIVITATE
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),
s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.


Director Executiv
    Lavinia Monica ZAHARIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii