Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei firme constantene acuzate ca ar fi prejudiciat bugetul de stat 16.12.2008

ro

16 Dec, 2008 17:55 1095 Marime text
NOTĂ INFORMATIVĂ de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Constanţa

In urma verificarilor incrucisate  efectuate la agentii economici care au ca obiect de activitate comertul cu cereale s-a constatat ca SC Tehno Trans SRL   din Mereni, judetul Constanta, a comercializat catre o societate din  Constanta produse cerealiere in valoare totala de 2.102.933,8 lei.

Intrucat nu exista posibilitatea verificarii inregistrarii in evidenta financiar - contabila a tranzactiilor efectuate s-a prezumat ca prejudiciul adus bugetului de stat este in suma totala de 618.510 lei.

SC Agropet Construct SRL cu Constanta, societate ce are ca obiect de activitate comertul cu produse accizabile,  a vandut catre SC Dumirex Trans SRL Ploiesti motorina euro si benzina in valoare totala de 1.814.186 lei. Totodata societatea din Ploiesti a vandut catre SC Agropet Construct SRL Constanta derivate petroliere - grund de impregnare, solvent, uleiuri) in valoare de 1.773.685 lei.

Avand in vedere ca SC Agropet Construct SRL Constanta nu functioneaza la sediul social declarat neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii operatiunilor in evidenta financiar-contabila prejudiciu adus bugetului de stat este in suma totala de 1.092.746 lei.

Tot in domeniul comertului cu produse acccizabile SC Tekarstop SRL Cumpana, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a efectuat operatiuni comerciale cu motorina euro in valoare totala de 12.237.290 lei.

Avand in vedere ca SC Tekarstop SRL Cumpana nu functioneaza la sediul social declarat neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii operatiunilor in evidenta financiar-contabila prejudiciu adus bugetului de stat este in suma totala de 3.770.695 lei.

Pentru cele trei societati s-au intocmit sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta precum si adrese catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta in vederea stabilirii obligatiilor fiscale in intregime datorate bugetului de stat.

COMISAR SEF SECTIE, Cristian Radu

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii