Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:23 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărfuri contrafăcute în valoare de peste 220 000 euro, reţinute de inspectorii vamali

ro

28 Nov, 2013 18:24 562 Marime text
În data de 27 noiembrie 2013 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au descoperit bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 224 000 euro,  urmare  controlului efectuat asupra unor containere sosite din China pentru două societăţi  comerciale cu sediul în Bucureşti şi Afumaţi, jud. Ilfov.

            În data de 27 noiembrie 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a două containere sosite din China cu mărfuri pentru două societăţi comerciale din Bucureşti, respectiv Afumaţi.
Urmare controalelor de specialitate efectuate, inspectorii vamali au retinut diverse bunuri (umbrele, portofele, truse manichiură, pensete, agrafe păr, pensete, etc ), mărfuri susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală  ale mărcilor  DISNEY, HELLO  KITTY, LOUIS VUITTON, HERMES, SOLINGEN şi ANGRY BIRDS, cu o valoare de piaţă de aproximativ  217 000 euro, precum  şi alte bunuri nemenţionate în declaraţia vamală, în valoare de aproximativ  7 000 euro.         
            Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Totodată au fost reţinute în vederea confiscării şi bunurile nedeclarate, societatea comercială în cauză fiind sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii