Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formularul 200 poate fi descarcat de pe site-ul ANAF

ro

29 Apr, 2009 23:24 6870 Marime text

Nr.1090226/ 29 martie 2009
 
C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

Pentru a economisi 5.335.000 lei la bugetul instituţiei, preşedintele A.N.A.F. domnul Sorin Blejnar a decis renunţarea la sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit
Începând cu anul 2009, A.N.A.F. renunţă  la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă, contribuabilii urmând să depună declaraţia de venit în mod direct la administraţia financiară de care aparţin.
În urma unei analize financiare efectuate s-a constatat că utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă generează costuri  mult prea ridicate, în valoare estimată de 5.335.000 lei (tipărire, împlicuire, difuzare). În noul context economico-financiar cu care se confruntă România preşedintele  A.N.A.F., domnul Sorin Blejnar a decis restrângerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului instituţiei pe care o reprezintă.
Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală propune următoarele două modalităţi pentru obţinerea declaraţiilor de venit aferente anului fiscal 2008:
· Descărcarea de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a Formularului 200 -Declaraţie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro / Asistenţă contribuabili /Toate formularele, cu explicaţii;
· Prezentarea contribuabililor la sediul Administraţiei Financiare de unde pot obţine gratuit formularele de declaraţii fiscale.
După completare, formularele pot fi depuse la registratura Administraţiei Financiare unde contribuabilii au domiciliul sau transmise prin posta, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de catre contribuabili.
 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin intermediul Direcţiei de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media, va demara o campanie susţinută de informare şi promovare, la nivel naţional, a obligaţiilor declarative ale contribuabililor şi în special a modalităţii de procurare a formularelor de declaraţii de venit, precum şi de depunere a acestora.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice. În cadrul ANAF se organizează şi funcţionează Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice (DGFP) Judeţene, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

DIRECŢIA DE COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii