Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF propune un nou model de decont de TVA (formular 300)

ro

19 Jan, 2017 16:20 598 Marime text
         Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sã beneficieze de o compensație în cotã forfetarã pentru taxa aferentã achizițiilor. Totodatã persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectueazã achiziții de la agricultori pot deduce aceastã compensație.  
        Cota standard de TVA este de 19%, începând cu data de 1 ianuarie 2017, potrivit art. 291 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Cota standard de TVA se aplicã asupra bazei de impozitare pentru operațiunile impozabile nescutite de taxã sau care nu sunt supuse cotelor reduse.
        Aceste schimbari legislative necesitã aprobarea unui nou model de decont de TVA. Decontul de taxã pe valoarea adãugatã propus se utilizeazã începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017.
        Precizãm cã, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care efectueazã în perioada de raportare numai operațiuni în interiorul țãrii, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea cãsuței corespunzãtoare din programul de asistențã pus la dispoziție pe pagina de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscalã.

Ti-a placut articolul?

Comentarii