Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:34 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oferte cursuri de formare profesionala/contracte de ucenicie pentru Germania

ro

28 Jan, 2014 11:26 1679 Marime text
ROMÂNIA
AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CONSTANŢA
Strada Lacului nr. 14, Constanţa
Tel: 00 40 241 481531 Fax: 00 40 241 673840 E-mail: ajofm@ct.anofm.ro
Operator de date cu caracter personal nr. 559
NR. 570/28.01.2014

COMUNICAT DE PRESA

Oferte cursuri de formare profesionala/contracte de ucenicie pentru Germania

EURES Romania aduce la cunostinta ca Ministerul Federal pentru Munca si Afaceri Sociale din Germania au lansat „MobiPro-EU”, programul de suport financiar pentru a atrage tinerii europeni, absolventi sau persoane interesate de modelul sau de pregatire. Acesta se va desfasura pana la sfarsitul anului 2017 si se adreseaza tinerilor din UE cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani care nu au un loc de munca si doresc sa beneficieze de sistemul german de formare profesionala, sau sa lucreze in unul dintre sectoarele care se confrunta cu cea mai mare lipsa de personal in Germania, cum ar fi cel hotelier si catering, medical si informatic.
Astfel, se promoveaza 3 oferte pentru domeniul hotelier gastronomic:
  1. Bucatar (curs de ucenicie de 3 ani)-3 posturi
Se accepta ucenici care detin certificate de absolvire a scolii generale. Tinerii trebuie sa detina abilitati in matematica si chimie. In situatia in care un tanar nu reuseste sa obtina un contract de ucenicie pentru ocupatia de bucatar, poate sa aplice pentru o meserie similara cum ar fi: patiser,brutar, specialist in industria alimentara, macelar.
  1. Specialist in domeniu hotelier (curs de ucenicie de 3 ani) – 4 posturi
Sunt necesare cunostinte de matematica si in mod obligatoriu cunostintele de limba germana. Intrucat aceasta activitate presupune servirea clientilor straini, este necesara cunoasterea unei limbi straine, de preferinta limba engleza. Se accepta in cea mai mare parte a cazurilor ucenici care detin certificate de absolvire a liceului. In situatia in care un tanar nu reuseste sa obtina un contract de ucenicie pentru ocupatia se specialist in domeniul hotelier, , poate sa aplice pentru o meserie similara cum ar fi: specialist in restaurant, specialist in activitati de catering, asistent in management hotelier.
  1. Specialist restaurant (curs de ucenicie de 3 ani) – 4 posturi
Sunt esentiale cunostintele de limba germana, precum si cunostinte de limba engleza. Se accepta in cea mai mare parte a cazurilor ucenici care detin certificate de absolvire a liceului. In situatia in care un tanar nu reuseste sa obtina un contract de ucenicie pentru ocupatia de specialist in restaurant, poate sa aplice pentru o meserie similara cum ar fi: specialist in business hotelier, specialist in activitati de catering, asistent in management hotelier.
Pentru obtinerea de informatii suplimentare se poate accesa site-ul http://arbeitsagentur.de.
Termenul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 15.02.2014.
Pentru informatii suplimentare si trimiterea cv-urilor in limba germana si a solicitarii de aplicatie (scrisoare de intentie in limba germana) trebuie sa va prezentati la consilierul EURES, Elena Pana, din cadrul AJOFM Constanta, strada Lacului nr. 14, tel 0241 481 553.
Inscrierea in baza de date se realizeaza pe baza urmatoarelor documente:
  • cerere tip (se completeaza la sediul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca);
  • copie act de identitate sau pasaport (valabilitate minim 6 luni);
  • C.V model Europass (cu fotografie) in limba germana (Lebenslauf);
  • cazier judiciar în original din care să reiasa ca persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
  • adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea „Clinic sanatos/Apt pentru munca
Nu există nici o garanție pentru aplicanti ca pot obtine automat un contract de ucenicie sau cursuri de formare profesională! Decizia cu privire la alegerea aplicantilor pentru contractul de ucenicie sau cursul de formare profesionala apartine in totalitate angajatorului german!


DIRECTOR EXECUTIV
Carmen RADUCU


Intocmit
Elena PANA

Ti-a placut articolul?

Comentarii