Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:27 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai populare hobby-uri din lume

ro

03 Apr, 2019 11:30 244 Marime text

 
 Concomitent cu trecerea anilor și progresul tehnologiei, modalitățile de petrecere a timpului liber se diversifică, astfel că vechi obiceiuri precum cititul sau privitul la televizor pierd teren în fața rețelelor de socializare sau a jocurilor video. Potrivit statista.com, în acest moment numărul persoanelor care au cont pe oricare dintre rețelele de socializare este de aproximativ 1.6 miliarde, în condițiile unei populații totale de aproximativ 7.6 miliarde.
 
Cam la fel stau lucrurile și în ceea ce privește numărul amatorilor de jocuri video, din ce în ce mai multe persoane petrecându-și timpul liber încercând jocurile de pe Facebook, intrând în rețea cu prietenii pentru o partidă de FIFA, Dota etc. sau vizitând cazinourile online pentru jocuri bingo, sloturi, ruletă, blackjack sau pariuri sportive.
 
Totuși, până la extincția unora din hobby-urile tradiționale, haideți să vedem care sunt considerate cele mai populare modalități de petrecere a timpului liber pe plan mondial, în ultimii ani, conform hobbyhelp.com.
 
Cititul - Relaxant și în cele mai multe cazuri gratuit, cititul unei cărți rămâne chiar și în prezent o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber. Desigur, tehnologia și-a pus amprenta și în acest domeniu, foarte mulți oameni apelând în prezent la mijloace moderne (tabletă, e-reader) în momentul în care doresc să citească o carte. Nu este neapărat ceva rău, însă dacă urmărești relaxarea, varianta clasică, cu coperți și pagini, rămâne alegerea potrivită. 
 
Călătoriile - Fie că vorbim despre o vacanță în toată regula sau o escapadă de o zi,două, în apropiere, orice călătorie implică ceva efort și cheltuieli, însă reprezintă o bună modalitate de a evada din realitatea cotidiană. În plus, experiența trăită rămâne în memorie toată viața.
 
Televizorul - Fără îndoială, unul dintre cele mai populare hobby-uri din istoria omenirii rămâne privitul la televizor. Deși se vorbește tot mai mult în ultima vreme despre dispariția televiziunii (așa cum o știm) în viitorul nu foarte îndepărtat, deocamdată rămâne o variantă foarte răspândită de petrecere a timpului liber. Motivele sunt pe cât de simple, pe atât de puternice. Nu necesită mult efort și nici nu costă foarte mult. 
 
Muzica - Acasă, în mașină, avion, metrou, pe bicicletă, în timp ce faci jogging sau la concert, ascultatul melodiilor preferate rămâne un hobby extrem de popular, fiind chiar în expansiune, datorită extinderii permanente a ariei de acoperire a internetului și creșterii numărului de device-uri electronice (telefoane, tablete etc).
 
În încheiere, să spunem că, potrivit worldometers.info, pe plan mondial în ultimele 24 de ore s-au vândut peste 20.000 de televizoare, aproximativ 200.000 de telefoane celulare, fanii jocurilor video au cheltuit în jur de 9 milioane de dolari, iar numărul cărților noi publicate în 2019 a depășit 665.000.

Ti-a placut articolul?

Comentarii