Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Regulamentul local de publicitate pentru municipiul Constanța, stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță se modifică (DOCUMENT)

ro

24 Jun, 2024 10:03 969 Marime text
  • Proiectul de hotărâre nr. 276/2024 pentru modificarea HCL nr. 105/2021 privind aprobarea  Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanța se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța. Inițiatorul proiectului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1, nr. 2, nr. 3 şi nr. 5 este primarul Virgil Chițac.
  • Potrivit proiectului de hotărâre se modifică punctele 6 și 7 din Anexa 6 - Categorii de mijloace de publicitate permise pe zonele de publicitate în municipiul Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță, aprobat prin HCL nr. 105/2021.
  • Reamintim, pe 17 februarie 2022, Primăria municipiului Constanța a organizat o licitație publică pentru închirierea, pe o perioadă de 5 ani, a amplasamentelor, respectiv terenuri și stâlpi, ce aparțin domeniului public al municipiului Constanța.
  • Două societăți comerciale au depus oferte au câștigat contractul de panotaj în Constanța.
  • Este vorba despre Euromedia Group SRL și  New Age Advertising Agency din Craiova.
 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în ședință ordinară, joi, 27.06.2024, ora 14.00.  Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.  Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiectul de hotărâre nr. 276/2024 pentru modificarea HCL nr. 105/2021 privind aprobarea  Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanța. Inițiatorul proiectului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1, nr. 2, nr. 3 şi nr. 5 este primarul Virgil Chițac.
 
Potrivit proiectului de hotărâre se modifică punctele 6 și 7 din Anexa 6 Categorii de mijloace de publicitate permise pe zonele de publicitate în municipiul Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță, aprobat prin HCL nr. 105/2021, după cum urmează:
 
1. panouri publicitare și publicitate luminoasă: dimensiuni variablile, culori pastelate, deschse, fiind interzise culorile vii și contrastante, în funcție de stilul arhitectural al imobilului și al specificului zonei de amplasament; se va organiza licitație pentru cele amplasate pe imoble UAT Municipiul Constanța; cerere însoțită de documentația aferentă pentru celelalte proprietăți; se amplasează pe proprietăți publice sau private;
 
2. ecrane publicitare: dimensiuni variablile, culori pastelate, deschse, fiind interzise culorile vii și contrastante, în funcție de stilul arhitectural al imobilului și al specificul zonei de amplasament; se va organiza licitație pentru cele amplasate pe imoble UAT Municipiul Constanța; se va organiza licitație pentru cele amplasate pe imoble UAT Municipiul Constanța; cerere însoțită de documentație aferentă pentru celelalte proprietăți; se amplasează pe proprietăți publice sau private; dotate cu sisteme care să permită modificarea intensității luminii.


Astfel se încurajează introducerea unei semnalizri publicitare de bună calitate, reglementarea semnalizării și în zona de publicitare restrânsă ZR1, îmbunătățirea niveluliu de confort vizual, protejarea caracteristicilor semnificative ale clăririlor, peisajelor stradale și amenajarea generală a zonei.


Două societăți comerciale au câștigat contractul de panotaj în Constanța

 
Pe 17 februarie 2022, Primăria municipiului Constanța a organizat o licitație publică pentru închirierea, pe o perioadă de 5 ani, a amplasamentelor, respectiv terenuri și stâlpi, ce aparțin domeniului public al municipiului Constanța, identificate cu număr cadastral și valoare de inventar, grupate în 5 pachete, potrivit Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanța.
 
Pachetele cuprind locații de pe tot teritoriul municipiului Constanta pe care se vor amplasa mijloace publicitare de tipul: panouri publicitare luminoase, ecrane publicitare, totemuri indicatoare și indicatoare publicitare direcționale.

Două societăți comerciale au depus oferte și își vor împărți contractul de panotaj pentru următorii cinci ani în Constanța. Este vorba despre Euromedia Group SRL din Voluntari și New Age Advertising Agency SRL din Craiova.

 
Despre Euromedia Group SRL


  
Înființată în anul 2014, Euromedia Group SA are sediul social pe Șoseaua Pipera-Tunari, Clădirea One North Gate, Voluntari, județul Ilfov și oferă servicii de reprezentare media. Acționari în firmă sunt Stalex Pr & Media Events SRL, cu 74.998 % din capitalul social, și Nicolaie George, cu 25,002 % din capitalul social. Administratorii firmei sunt: Coldea Ionuț, Enache Sorin și Nanu Ștefan-Alexandru.
 
În anul fiscal 2022, societatea cu 69 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 37.478.223 lei și o pierdere netă de 3.674.742 lei.
 
De-a lungul anilor, societatea a obținut, prin negociere directă, 52 de contracte de la instituții publice. Printre acestea se numără: Centrul de proiecte culturale al municipiului București – ARCUB, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I Dalles“, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Primăria Sectorului 4 București și altele.

Potrivit termene.ro, Nicolaie George mai este asociat în Triangle Invest Associated SRL, Universal Solution SRL și Euromedia Services SRL. La rândul său, Coldea Ionuț este asociat în Cold International SRL și Power Trading SRL.

Nu în ultimul rând, Enache Sorin este asociat în Telesport Intermedia SRL, F5 Webcorp SRL, 5 Insi Etc SRL, Flip Com SRL, GMG Media Box SA, Universal Impex Company EST SRL, Realitatea Media Together SRL, Travel BY Heart SRL, Messages To Out There SRL, Pocket Ideas & Advertising SRL, Atds Systems International SRL.

De asemenea, Nanu Ștefan-Alexandru este asociat în Alrin & Asn Consulting SRL, Alnan Audio Production SRL, Jaylex Food & Drinks SRL, Efect Media SRL, Topmedia Grup SRL, Take Media SRL, Stalex PR & Media Events SRL, ISN Entertainment SRL, Quantum Link SRL, ISNA Entertainment Mamaia SRL, T.M. ISN Management SRL, BV Isno Entertainment SRL, Billboard Network SRL, Euromedia Services SRL.
 

 
Despre New Age Advertising Agency SRL


Înființată în anul 1993, societatea are sediul social pe Aleea Blanduziei, Nr. 2, Craiova, Județ Dolj și desfășoară activități ale agenților de publicitate. Societatea este deținută de Isabella-Liliana Dincă, cu 35% din capitalul social,  Daniel Vătavu, cu 35% din capitalul social,  Adrian-Doru Ghesea, cu 15 % din capitalul social și Laurențiu-Ovidiu Popescu, cu 15 % din capitalul social. Administratorii firmei sunt: Adrian-Doru Ghesea,  Laurențiu-Ovidiu Popescu și Daniel Vătavu.

Isabella-Liliana Dincă este asociat și administrator în Queen Star SRL Dolj, Agrocoom Dinca Societate în Nume Colectiv Dolj, asociat în  New Age Online SRL Dolj,administrator în  Artur Buhinski SRL Dolj.

Adrian-Doru Ghesea este asociat unic  în Open Medical SRL Dolj, asociat în  New Age Online SRL Dolj, asociat în Hub Work SRL        București. La rândul său, Laurențiu-Ovidiu Popescu este asociat unic și administrator în Money Race SRL și asociatîn  New Age Online SRL.

De asemenea, Daniel Vătavu este asociat în Oltinstal SRL, Power Age Advertising SRL, New Age Online SRL, Artur Buhinski SRL, împuternicit în New Age Advertising Agency SRL Craiova, Sucursala Sibiu.

De-a lungul anilor, societatea a obținut, prin negociere directă, 25 de contracte de la instituții publice. Printre acestea se numără: Clubul Sportiv Municipal București, Compania de Apă Oltenia SA, Primăria Orașului Azuga și altele. În anul 2023, firma cu 18 salariați a declarat o cifră de afaceri de 37.038.993 și un profit de 3.335.445 lei.

Vă reamintim, la Constanța o singură societate a avut timp de 15 ani, contract privind afișajul stradal și de publicitate. Contractul de panotaj din municipiul Constanţa a expirat în 2019. El a fost deținut de SC Seaview Media SRL, aflată acum în mai multe procese cu Primăria Constanța.

 În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 276/2024 pentru modificarea HCL nr. 105/2021 privind aprobarea  Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanța se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
A câștigat licitația organizată de Primăria Constanța pentru contractul de panotaj pe 5 ani: Euromedia Group SA va construi un suport publicitar pe fațada imobilului City Park Mall
 
Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?
 
Raportul Confort Urban SRL, pe masa consilierilor locali din Constanța. Iată ce decizii au luat și câți bani au încasat membrii Consiliului de Administrație și conducerea societății (DOCUMENT)

Gara din Constanța devine piață urbană și va fi tranzitată de zeci de mii de turiști. Proiectul de peste 183 de milioane de lei, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii