Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Consilierii locali discută despre atestarea la domeniul privat a unor imobile (DOCUMENT)

ro

23 Jun, 2024 10:59 395 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în ședință ordinară, joi, 27.06.2024, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre nr. 274/2024 privind atestarea apartenenței la domeniul privat al municipiului Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța.
 
Iniţiator al proiectului este primar Vergil Chițac. 
 
Au fost solicitate avize de la Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5.
 
Prezentul proiect de hotărâre are în vedere atestarea apartenenței la domeniul privat al municipiului Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța, în vederea înscrierii în evidențele de cadastru şi publicitate imobiliară şi completării inventarului bunurilor ce aparţin domeniului privat al municipiului Constanța, conform prevederilor OUG nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În vederea întocmirii inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanța este necesară menţionarea actului prin care bunul a fost dobândit în proprietatea privată a Unității Administrativ Teritoriale — municipiul Constanta, drept pentru care se impune ca, prealabil inventarierii să fie atestată apartenenta bunurilor la domeniul privat al municipiului Constanța.

 

Înscrierea în cartea funciară a acestor suprafețe de teren se va face potrivit prevederilor Legii nr.7/1996, a cadastrului şi publicităţii imobiliare, şi valoarea de inventar se va stabili în urma evaluării de către un evaluator autorizat, se arată în datele referatului de aprobare. 
 
În temeiul prevederilor art. 136 alin. (1) şi alin.(8) lit.a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, se inițiază proiectul de hotărâre privind atestarea apartenenţei la domeniului privat al municipiului Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanţa.

 
 
Proiectul în integralitate poate fi studiat în secțiunea Document a materialului.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și:

Ședință CLM ConstanțaConsilierii locali dezbat un proiect ce vizează gestiunea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii