Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Constanței, sărbătorită la Teatrul de Stat printr-un spectacol de improvizație teatrală. Intrarea este liberă

ro

16 May, 2018 13:30 1530 Marime text

Teatrul de Stat Constanța (TSC) a dedicat ziua de 20 mai (duminică) pentru a celebra Ziua Constanței, prin invitarea în orașul nostru a unei trupe de improvizatori britanici de teatru, trupa MayDays. Actorii Jen Rowe, Liz Peters, James Whittaker şi muzicianul Joe Samuel ajung în Constanța în 17 mai și, cu ajutorul ghidului turistic Diana Slav, vor vizita orașul și vor lua contact cu obiceiurile și cultura locală. Ulterior, vor aplica, vor pune în scenă ceea ce au învățat din cultura dobrogeană.

În spațiile puse la dispoziție de TSC, invitații vor susţine workshop-uri pentru pasionații de improvizație din Constanța. La aceste ateliere vor participa și actori ai TSC.

Duminică, 20 mai, de la ora 19.00, participanții la ateliere vor exemplifica cunoștințele dobândite într-un spectacol-eveniment susținut la Teatrul de Stat din Constanța. În cea de-a doua parte a spectacolului, de la ora 20.00, britanicii de la The Maydays pun în scenă ceea ce au învăţat despre cultura dobrogeană.

Intrarea la acest spectacol este liberă.

Improvizaţia reprezintă teatrul creat pe loc, pornind de la elementul personal oferit de public. Nu există decor, regie, scenariu, iar actorii sunt provocaţi să aibă curaj, să se aventureze în necunoscut, să găsească o mie de soluții acolo unde nu părea să existe vreuna,  toate acestea fără a pierde din  libertatea jocului. Astfel, improvizaţia este o formă de exprimare artistică perfect adaptată publicului tânăr, iar în ultimii cinci ani se bucură de o continuă dezvoltare.

Tabăra de improvizație este facilitată de Monica Anastase, actriță și directorul !MPRO - Festivalul Național de Improvizație”, și Delia Riciu, actriță și co-fondatoarea singurei trupe feminine de improvizație – trupa iELE”.

Finanțarea proiectului este asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, prin Asociația Tam Tam, iar partenerii locali sunt Teatrul de Stat din Constanța și ghidul turistic Diana Slav.

Proiectul se desfășoară în trei orașe: Constanța (17-21 mai), Sibiu (21-25 mai), şi București (25-27 mai).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii