Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:16 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekend plin de comedie la Teatrul de Stat Constanța

ro

16 Oct, 2018 18:13 1187 Marime text
La acest sfârșit de săptămână, Teatrul de Stat Constanța aduce publicului tomitan trei spectacole de comedie.
 
Vineri, 19 octombrie începând cu ora de la ora 19.00, publicul constănțean se poate delecta cu„Veethoven…, făi!”, povestea unei doctoriţe autoclaustrate şi obsedate de Beethoven, un fel de Miss Havisham al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineaţa. Textul Lanei Moscaliuc și Iulian Enache  vine după o idee de Mihail Zoscenko. Spectacolul este regizat de Iulian Enache și jucat de Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica, de Adrian Mihai.
 
Este un spectacol la care se râde mult din cauza intrigii susţinute de energia inepuizabilă a ţigăncii care încearcă prin toate  mijloacele să scoată bani de la doamna bogată şi nebună, îndrăgostită de Beethoven.
 
Sâmbătă, 20 octombrie se intră într-un registru al comediei bulevardiere, astfel constănțenii sunt invitați la piesa „Să ne răzbunăm, iubito !”, începând cu ora 19.00, o O farsă frumoasă a comediografului francez Georges Feydeau, în regia Feliciei Dalu. O comedie plină de ritm și răsturnări spectaculoase de situație, cu un final surpriză. Un spectacol relaxant, fermecător. În distribuție, cuplul (atât în viață, cât și pe scenă) Maria Lupu - Mihai Sorin Vasilescu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Cazan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale. Scenografia este realizată de Mihai Pastramagiu.
 
Ultima reprezentație a săptămânii este „Testosteron”, spectacol nerecomandat minorilor, duminică, 21  octombrie, începând cu ora 19.00.
Comedia - cult a polonezului Andrzej Saramonowicz a fost primită cu mult entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.
 
În distribuție îi regăsim pe Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu. Scenografia: Zsolt Fehérvári, asistat de Lăcrămioara Dumitrașcu; muzica: Adrian Mihai; traducerea textului: Ioana Diaconu Mureșan.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii