Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei piese de teatru pentru suflet adresate constănțenilor la Teatrul de Stat Constanța la acest sfârșit de săptămână

ro

05 Nov, 2018 11:35 2050 Marime text
Trei spectacole vor fi jucate la Teatrul de Stat Constanța la sfârșitul de săptămână care urmează. Acestea sunt „Testosteron”, „Paliativ” și „Veethoven..., făi!”. Constănțenii au de unde alege o piesă pe gustul lor deoarece aceste trei piese sunt în registre diferite, adresate unor oameni diferiți, cu subiecte extrem de complexe și actuale.

Astfel, vineri, în data de 9 noiembrie, începând cu ora 19.00, spectatorii sunt invitați la piesa „Testosteron”, o comedie-cult, avându-i în distribuție pe Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu. Regia acestui spectacol este semnată de Traian Șoimu, iar scenografia este a timișoreanului Zsolt Fehérvári. „Testosteron” este o piesă care nu este recomandată minorilor, conținând un limbaj licențios.

În ceea ce privește ziua de sâmbătă, 10 noiembrie, Teatrul de Stat Constanța, începând cu ora 19.00 invită constănțenii la piesa „Paliativ”, un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat publicului sub 16 ani.
În piesă este vorba despre niște doctori, care suferă și ei de niste deformări ale sufletelor și creierelor acestora, dar și îmbinarea dintre viața de medic și viețile lor tumultoase.

Dramaturgul Radu Popescu a dorit să înfățișeze o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului. Regia spectacolului este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție sunt Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

A treia seară de spectacole, duminică, 11 noiembrie, începând cu ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „Veethoven…, făi!”, jucată în trei actori, respectiv Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Regia spectacolului este semnată de Iulian Enache, iar autoarea textului este chiar actrița Lana Moscaliuc, care a conceput totul împreună cu regizorul, după o idee de  Mihail Zoscenko. Scenografia aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica, lui Adrian Mihai.

Subiectul piesei re referă la obsesia unei doctorițe de obsedate de Beethoven, al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii