Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXISTĂ ȘI PROFESORI FERICIȚI! Cadrele didactice sunt ajutate să performeze cu ajutorul mediului de afaceri constănțean

ro

24 Jun, 2021 12:16 4830 Marime text

Chimpex, unul din cei mai mari operatori portuari, lider pe segmentul lui de piață, Azomureș, Herlitz România și Aquatica Experience s-au alăturat inițiativei programului Profesori Fericiți pentru România de a ajuta cadrele didactice să aplice tehnici de diminuare a stresului prin cursurile ”Starea de Bine a Profesorilor: o călătorie conștientă”.

Promotorul programului început în noiembrie 2020 este Simona Baciu, coautoarea cărții „Profesorul din tine”: ”Scopul programului este de a oferi profesorilor un curs inovativ, ce are la bază cercetarea în domeniul neuroștiințelor pe tema dezvoltării socio-emoționale, a rezilienței și a stării de bine. Profesorii vor învăța practici ce corelează bunătatea și grija de sine cu sănătatea emoțională și fizică, fapt care se va reflecta în comportamentul și rezultatele academice ale elevilor”.



Pe parcursul celor 5 săptămâni de training online, profesorii constănțeni au participat la cinci sesiuni live (o întâlnire de o oră la începutul fiecărei săptămâni), la un studiu individual zilnic, ghidat pe o platformă digitală și la întâlniri cu grupuri de reflecție. Au fost prezenți la cursuri 58 de cadre didactice, de la grădinițe, școli gimnaziale și licee, atât din municipiul Constanța, cât și din județ.

 “Aceasta este o perioadă de solidaritate. Cereți ajutor acolo unde vă simțiți copleșiți. Cu toată inima vă spunem că puteți apela și la noi. Dorim să fim un suport puternic pentru voi în această perioadă și nu numai, să venim cu soluții pentru susținerea emoțională și reducerea stresului cauzat de situația în care trăim azi. Împreună vom găsi soluții să navigăm cu încredere, astfel încât să ne păstrăm speranța și optimismul. Continuăm să învățăm în timp ce predăm diferit. Putem explora împreună tehnici prin care să ne regăsim pacea și armonia, învățând să ne reconectăm la respirația noastră, să medităm sau să reflectăm, fiind recunoscători pentru ceea ce avem” este îndemnul transmis către profesori de Simona Baciu.



”Chimpex celebrează anul acesta 50 de ani de activitate, perioadă în care a investit constant în oameni. Chimpex s-a implicat în instruirea și dezvoltarea profesională a angajaților săi, precum și a copiilor acestora, prin urmare, oportunitatea de a deveni parteneri într-un proiect construit în jurul celor care sunt nucleul sistemului de învățământ, profesorii, a fost asumată imediat!”, a declarat Alina Ștoleac, reprezentant Chimpex.

”Proiectele de responsabilitate socială derulate de Azomureș sunt rezultanta directă a interesului acordat educației și formării profesionale, prin prisma faptului că aici ni se formează viitorii angajați, prin urmare vom sprijini continuu orice inițiativă focusată pe starea de bine a profesorului și, implicit, a elevului!”, a comunicat Ovidiu Maior, reprezentant Azomureș.



Fondată de Daniela Marișcu, Aquatica Experience dezvoltă proiecte creative, eficiente și profitabile în industria agrementului. Fiind specializată în parcuri de distracții, aqua parks și zone de divertisment pentru facilități turistice, compania susține și promovează conceptul de well-being. „Contribuția noastră la viitorul planetei este legată de copiii noștri, iar dascălii sunt partenerii noștri în acest proces. Merită să investim în această relație!,” consideră Daniela Marișcu.

Mulțumesc din partea Herlitz România fondatorilor acestui program pentru ca au creat această oportunitate să putem sprijini profesorii din România pentru un viitor mai bun, iar noilor parteneri ai acestui proiect le mulțumim, de asemenea, pentru faptul că s-au alăturat acestei inițiative dedicate Stării de Bine a Profesorilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii