Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:06 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poftiți la teatru! "5 acte de dragoste" pe scenă și în viață, cu Eugen Cristea și Cristina Deleanu

ro

10 Aug, 2015 16:12 1329 Marime text
Cinci ipostaze ale vieții, cinci actori, cinci acte de dragoste. Viaţa e o piesă de teatru, în care nu durata rolului contează, ci felul în care interpretezi și trăiești personajele. Ce faci însă, când personajele tale sunt de poveste?
O poveste în care EL dă tonul, de cele mai multe ori șugubăţ, iar EA îl potolește. EL este acel artist pentru care aplauzele sunt mereu diferite. EA este cea care creează atât pe scenă, cât și în viață, un personaj care cucerește prin simplitate şi răbdare infinită. EA ne-a învățat pe rând “Taina jocului de cuburi” (1989),  a asistat la „Moartea unui artist” (1989), ne-a dat „Extemporal la dirigenție” (1987) , a iubit „Liceenii” (1986) și a trăit cu pasiune “Anotimpul iubirii” (1985).
EA trăiește scena cu o conştiinciozitate ieşită din comun și cu o seriozitate care te uimeşte dacă nu ştii ce înseamnă. Când știi cât este de apreciată, îți dai seama că dăruirea sa este totală.
Împreună, Cristina Deleanu și Eugen Cristea coboară dragostea într-o familie caldă, unde pasiunea pentru scenă s-a transformat într-o căsnicie frumoasă şi durabilă. Povestea, fără prezentări pompoase şi stiluri extravagante, le poartă semnătura.
Tabloul lor este desprins dintr-o Românie în care nu contează câţi ani ai, nu contează cine eşti sau câte valori materiale ai dobândit. Cristina Deleanu și Eugen Cristea păşesc pe scena vieţii la fel de simplu precum au intrat, îşi joacă fiecare în parte rolul, lăsând în urmă zâmbete, optimism, iubire şi nu în ultimul rând aplauze! Aceleaşi aplauze care ne fac şi pe noi să spunem că... le-a ieşit!
Sunteți invitați în această seară și luni, 15 august, ora 20.00, să-i revedeți pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, pe actorii Cristina Deleanu și Eugen Cristea, într-un altfel de teatru.
”5 acte de dragoste” este o piesă a vieții, în care ne regăsim cu toții, mai mult sau mai puțin, o piesă ce pune accentul pe actor și pe trăirile interioare ale acestuia.
Banalul cotidian, cu accentele lui de umor, zâmbete și pe alocuri de tragic, surprinde un act artistic de excepție. Spectacolul accentuează pașii normali din viața și devenirea unui om prin “actele sale de dragoste” la vârste diferite.
Începând cu adolescența și trecând la viața tinerilor înainte de însurătoare, a amanților, saturării căsniciei, dar și ”fragedei” bătrâneți, ”5 acte de dragoste” este o comedie spumoasă, montată de regizorul  Moshe Yassur, care,  pentru câteva ore, a înțeles cum să descrețească chiar și frunțile celor mai morocănoși spectatori.
În cadrul evenimentului, reprezentanții Casei de Cultură  a Sindicatelor din Constanța, alături de cei ai Partidul Social Românesc Constanța, vor pregăti pe scenă un eveniment inedit, de recunoaștere a întregii activități artistice a cuplului Cristina Deleanu și Eugen Cristea.
Distribuție: Cristina Deleanu, Eugen Cristea, Cristina Pascalin, Daniel Nițoi, Tomi Cristin/Jean Lemne.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii