Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

160 de ani de la Mica Unire sărbătoriți la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

ro

21 Jan, 2019 16:56 1944 Marime text

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța îi invită pe constănțeni miercuri, 23 ianuarie, la un eveniment dedicat împlinirii celor 160 de ani de la „Mica Unire” înfăptuită la 24 ianuarie 1859.

Evenimentul dedicat Unirii va începe la ora 11:00 și se va desfășura în Aula „Adrian Rădulescu” a muzeului. În cadrul acestuia vor susține discursuri dr. Lavinia Dumitrașcu, iar din partea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand”, filiala Constanța va vorbi dr. Costin Scurtu.

Cei 160 de ani de la „Mica Unire” vor fi sărbătoriți de un spectacol susținut de Grădinița „Amicii”, Ansamblul folcloric „Ulmetum junior”, Școala gimnazială nr. 1 din Valul lui Traian, grupul artistic „Fiii Dobrogei” și Grupul vocal-instrumental „Românașii”, dar și pe Teodor Danci de la Colegiul de Artă „Regina Maria”, Andrei Toroican de la Școala gimnazială nr. 18 „Jean Bart” și Răzvan Decu de la Școala gimnazială nr. 1 Valu lui Traian. Vor mai participa și elevi de la zece unități de învățământ din județul Constanța.

Discursuri vor mai susține și Ioana Postolici de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Ioana Popescu de la Liceul Teoretic „George Călinescu”, Iren Aylin Geafar de la Școala gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, Constantin Răzvan Obârșanu de la Liceul Teoretic „Decebal”, Elena Victorița Moroianu de la Liceul Teoretic „Traian ” și Ana Maria Chirescu de la Școala gimnazială nr. 16 „M.I.Dobrogeanu”.

Va mai fi prezentat și un tabloul intitulat „Domnul Alexandru Ioan Cuza” realizat de Maria Hodor, de la Colegiul de Artă „Regina Maria”.

Sursă foto: MINAC
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii