Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„1 Decembrie – România Mare ”. Proiect dedicat Centenarului la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța

ro

23 Nov, 2018 11:15 1683 Marime text
Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța organizează un proiect dedicat Centenarului în data de 26 noiembrie. Acesta poartă numele „1 Decembrie – România Mare ”.
 
Proiectul face referire la atragerea a 100 de tineri din cadrul unităților școlare și din rețeaua ONG Toghether Everyone Achives More și se concentrează pe dezvoltarea unor instrumente nonformale de lucru în activitățile de istorie prin prelucrarea de informații având caracter istoric și redat sub forma unor hărți informaționale.
 
Tinerii participanți vor prezenta informații despre Unire sau cum s-a înfăptuit aceasta pe hartă - locuri, evenimente, personaje. Produsul este reprezentat de Harta României Mari, la 1 decembrie 1918, dar sub formă informală.
 
Începând cu ora 16.00, în 26 noiembrie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța, după evaluare, se va face premierea hărților.
 
Criteriile de departajare vor fi : conceptul și originalitatea materialelor folosite adică metodele nonformale de lucru, echipa prezentând pe un cd poze din timpul atelierului de lucru, originalitatea va fi descrisă în motivația echipei; al doilea criteriu este designul respectiv aspectul hărții precum și calitatea vizuală a reprezentării; criterial al treilea de departajare fiind mesajul lucrării care va cuprinde un scurt motto, ce trebuie să aibă legătură cu rezultatul muncii în echipă.
 
Elevii constănțeni prezenți la eveniment vor viziona începând cu ora 17.00, filmul-documentar „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“  finanțat de ZIUA de Constanța.
 
O altă activitate în cadrul evenimentului va fi un flash mob desfășurat în Parcul Arheologic de Ziua Unirii.

Activitățile sunt realizate de către Dirctia Județeana pentru Sport și Tineret Constanța cu ONG TEAM - Toghether Everyone Achieves More, Inspectoratul Școlar Județean Constanța cu sprijinul primăriei Constanța, a Consiliul Județean Constanța și ZIUA de Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii