Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Venituri din „activităţi artistice“ şi de la RAJDP. Averea şi interesele consilierului local de la Medgidia Ion Aurel Rotaru (documente)

ro

21 Mar, 2016 00:00 2851 Marime text


Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.
 
În ediţia de astăzi, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele consilierului local municipal de la Medgidia Ion Aurel Rotaru. Ales în anul 2012 pe listele USL din partea PSD, membru al Comisiei de amenajare a teritoriului şi urbanism, lucrări publice, protecţia mediului, conservarea monumentelor istorice, arhitectură şi urbanism. A absolvit Liceul Industrial nr. 1 Medgidia, ulterior, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa şi are un master în Legislaţia privind siguranţa transporturilor a Facultăţii de Drept. A fost, vreme de mai mulţi ani, instructor auto, dar şi tehnician la IMUM Medgidia şi la Administraţia Canalelor Navigabile şi şef de service auto, iar din 2007 este cadru didactic.
 
Potrivit declaraţiei de avere completate la început de mandat, în iulie 2012, Ion Aurel Rotaru menţiona că deţine un apartament în Medgidia cumpărat alături de soţie. De asemenea, avea şi o Dacia Sandero, fabricată în 2008. Acesta nu declară terenuri, bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubrica „Active financiare“ era goală în 2012, la fel ca şi cea a datoriilor.
 
În ceea ce priveşte veniturile, Ion Rotaru a încasat în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere un salariu de 11.000 de lei ca profesor al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanţa, în timp ce soţia sa, profesor la Şcoala Generală din satul Cuza Vodă,  avut un venit de 13.300 de lei. La acestea se adaugă suma de 3.500 de lei, bani pe care alesul local i-a obţinut din activităţi de instrucţie practică auto.
 
Declaraţia de interese era goală în anul 2012, acesta neavând menţionată nici măcar calitatea de membru de partid.
 
În cea mai recentă declaraţie de avere, completată în aprilie 2015, Ion Aurel Rotaru declară că are acelaşi apartament şi aceeaşi Dacia Sandero. La capitolul venituri, observăm o sursă în plus privind încasările - RAJDP Constanţa -, de unde alesul local a încasat salarii de 18.000 de lei. De la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia, unde este plătit cu ora, a încasat venituri de 4.884 de lei, în timp ce salariul soţiei sale, profesor la Şcoala Generală Cuza Vodă, a fost tot de 18.000 de lei. La acestea se adaugă 3.300 de lei din „activităţi artistice“ întreprinse de consilierul local, dar şi indemnizaţia de 7.416 lei.
 
În declaraţia de interese din 2015, acesta declară că este membru în Biroul Executiv al PSD Medgidia.
 
Ion Aurel Rotaru este, de asemenea, unul dintre puţinii aleşi locali care au depus şi un raport de mandat pentru anul 2015.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi parcurge declaraţiile de avere şi de interese din anii 2012 şi 2015 ale alesului local, precum şi raportul de mandat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii