Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima declaraţie de avere a fost depusă anul trecut Când a câştigat la Loto primarul Decebal Făgădău? (documente)

ro

14 Aug, 2018 00:00 6508 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici au obligaţia, anual, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi de interese.
Căutând prin declaraţiile de avere ale primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, am observat că ultima datează din 12.06.2017. Şi viceprimarii Constanţei, Dumitru Babu şi Costin Răsăuţeanu, se află în aceeaşi situaţie, cu toate că data de 15 iunie a trecut deja. Chiar şi aşa, ne putem face o idee despre starea materială a primei familii a municipiului Constanţa.
 
Potrivit declaraţiei de avere, primarul Făgădău deţine, prin intermediul soţiei, o cotă dintr-un teren intravilan situat în Palazu Mare, un apartament şi o cotă dintr-un altul, moştenit tot de Monica Gaitanidis Făgădău, şi un autoturism pe care îl administrează împreună cu o suită de moştenitori.
 
În iunie 2017, Decebal Făgădău declara că avea într-un cont deschis în 2016 suma de 50.000 de lei şi 140.000 de lei în numerar/cash.
Creditul de la OTP Bank, iniţial în CHF, a fost refinanţat. Astfel, în iunie 2017, soldul era de 81.183 de lei.
 
Ultimul venit de la Primăria Constanţa, aferent anului fiscal 2016, a fost de 52.848 de lei, iar soţia sa, care lucrează în mediul privat, a avut un venit de 84.055 de lei de la Poseidon Management. În declaraţia de avere aferentă a anului 2017, primarul Decebal Făgădău a declarat şi un premiu câştigat la Loteria Română, în valoare de 168 de lei.
 
Tot în ultima declaraţie de avere sunt menţionate şi alocaţiile celor doi fii, în valoare de 2.000 de lei, şi dividendele încasate de soţie de la două societăţi comerciale, în valoare de aproape 40.000 de lei.
 
Din declaraţia de interese a lui Decebal Făgădău reiese că este reprezentant al UAT Municipiul Constanţa în ADI Zona Metropolitană Constanţa şi membru în Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, dar şi membru titular în Comitetul European al Regiunilor, de unde încasează diurnă (suma nu este precizată), dar şi vicepreşedinte al Asociaţiilor Municipiilor din România. Făgădău mai deţine un post de vicepreşedinte fără retribuţie şi în cadrul Comitetului Naţional al Zonei Costiere.
 
În plan politic, acesta este preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Constanţa, preşedinte executiv al filialei judeţene a partidului, dar şi membru al Consiliului Naţional al PSD.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale primarului Decebal Făgădău depuse în iunie 2017.
 
Citeşte şi:
 
Cum evoluează sau involuează averile aleşilor noştri Făgădău, cu munca la stat, soţia, cu venituri de la privat (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii