Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:01 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariu lunar de peste 9.000 de lei şi indemnizaţie de la RAR Ce avere deţine Marin Dima, directorul regional al DRDP Constanţa (documente)

ro

05 May, 2015 00:00 3805 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale directorului regional din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, ing. Marin Dima.

Trei locuinţe, ultima cumpărată anul trecut

Cea mai recentă declaraţie de avere a lui Marin Dima a fost completată pe 28 mai 2014. Din documentul postat pe site-ul DRDP Constanţa, reiese că directorul regional deţine, din 2007, două terenuri intravilane (dintre care unul arabil) de 225 mp şi de 503 mp, situate în Agigea, respectiv Tuzla. De asemenea, este menţionat şi un teren extravilan, în suprafaţă de 5.000 de mp, situat tot în Tuzla. Totodată, acesta mai declară că a achiziţionat în anul 2007 un apartament de 70 mp, în Agigea, şi o garsonieră de 123 mp, tot în Agigea. În anul 2014, a cumpărat un apartament de 65 mp, în Constanţa. În declaraţia de avere sunt menţionate sumele de 14.618 euro şi de 40.982 de dolari, păstrate în conturi bancare.

Membru marcant al PSD Constanţa, fost director la RAJDP

În declaraţia de avere din anul 2012, Marin Dima preciza că a vândut două terenuri, unul în comuna Castelu şi altul în oraşul Ovidiu, obţinând în total 13.400 de lei. În acelaşi document, precum şi în declaraţia completată în anul următor, Dima menţiona, la capitolul „venituri“, salariul fiului, Vlad Dima, care a obţinut 79.500 de lei din funcţia de profesor universitar în Madison, Wisconsin, SUA. Nu în ultimul rând, în declaraţia de interese din 2012 şi din 2013, directorul DRDP Constanţa declara şi calitatea de membru al PSD Constanţa în cadrul Consiliului Municipal şi Consiliului Judeţean. Nu trebuie omis nici faptul că Marin Dima ocupă funcţia de director al DRDP Constanţa din iunie 2012, după ce, anterior, fusese director tehnic şi de producţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP), condusă în prezent de Adrian Gâmbuţeanu.

Salariu lunar de peste 9.000 de lei

În anul fiscal 2014, Marin Dima a realizat venituri din salariu în sumă de 108.428 de lei, ceea ce înseamnă că directorul regional al DRDP Constanţa are un salariu lunar de peste 9.000 de lei. În declaraţia care va trebui depusă anul acesta, pentru anul fiscal anterior, salariul încasat ar trebui să fie mai mare, întrucât, de la 1 iulie 2014, angajaţii DRDP Constanţa din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au avut lefurile mărite cu aproximativ 150 de lei.

Preşedinte al CA-ului Registrului Auto Român

La venitul său se adaugă suma de 24.634 (monedă neprecizată, probabil lei), ce reprezintă un venit din alte surse dobândit ca urmare a calităţii de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome Registrul Auto Român (RA - RAR), fapt menţionat de altfel şi în declaraţia de interese, care nu mai prezintă alte câmpuri completate. Cu toate acestea, Marin Dima nu declară că ar deţine vreun autoturism pe numele său.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii