Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Neclarităţi în „zestrea“ lui Cosmin Rareş Drăghici (PSD) (documente)

ro

05 Sep, 2016 00:00 4650 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni. Printre noii aleşi ai CJC se numără şi consilierul judeţean PSD Cosmin Rareş Drăghici. Acesta este fiul lui Dumitru Drăghici, administratorul firmei Clares, cea care administrează Cimitirul Central din municipiul Constanţa.

Citeşte şi

Afacerile lui Drăghici de la cimitir (documente)
 
Dumitru Drăghici negociază cu Mazăre
 
Potrivit declaraţiei de avere completate pe 22 iulie 2016, acesta deţine un apartament (cumpărat în anul 2008) şi o casă achiziţionată chiar în acest an, iar deplasările în teren le face la volanul unui autoturism Audi A6, fabricat în anul 2005. În schimb, în declaraţia de avere postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi „parafată“ pe 20.04.2016, Cosmin Rareş Drăghici se putea „lăuda“ doar cu un apartament, şi acela moştenit, în anul 2009 (!?), şi cu autoturismul Audi.
 
Ceea ce atrage atenţia în documentul menţionat anterior este faptul că proaspătul consilier judeţean PSD nu a realizat niciun venit în anul fiscal precedent, aspect semnalat, de altfel, şi în declaraţia din aprilie a.c. (?!) Aşadar, fără firme sau alte interese, Cosmin Rareş Drăghici are timp berechet pentru a se dedica activităţii de partid, mai ales că, fiind doar simplu membru al organizaţiei PSD Constanţa, va avea de alergat… măcar în timpul campaniei electorale premergătoare alegerilor parlamentare din 11 decembrie a.c.
 
Numai că această situaţie se pare că a survenit recent. Asta deoarece în declaraţia de interese publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate şi completată pe 20 aprilie 2016 Cosmin Rareş Drăghici menţiona că este administrator al SC Memorial Concept SRL, unde deţinea şi 50% părţi sociale sau acţiuni.
 
Având în vedere situaţia prezentată, am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la inadvertenţele apărute în declaraţiile de avere şi de interese ale proaspătului consilier judeţean PSD, însă, în pofida insistenţelor noastre, acesta nu a putut fi contactat.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii