Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:52 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Cosmin Ciobanu (PSD), proprietarul unui „parc auto“ diversificat (document)

ro

25 Aug, 2016 00:00 4159 Marime text

 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni. Printre noile apariţii în CJC se numără şi consilierul judeţean PSD Cosmin Ciobanu, fiul fostului director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa (la acea vreme, şeful adjunct al ITM era membru al PDL, iar ulterior a activat în cadrul PRM, formaţiune din partea căreia a încercat în 2012, fără succes, să obţină un mandat de parlamentar).
 
Aflat la primul mandat de consilier judeţean, Cosmin Ciobanu este şi unul dintre cei mai tineri aleşi din cadrul CJC. Potrivit declaraţiei de avere „parafate“ luna trecută, consilierul judeţean PSD nu deţine terenuri sau imobile, în schimb, preferă maşinile. Juniorul social-democrat  deţine în „parcul auto“ personal şase autoturisme, mărci diferite: Volkswagen Caddy (fabricat în 2007), Porsche (fabricat în 2001), Ford (fabricat în 2015), Mini (fabricat în 2007), Alfa Romeo (fabricat în 2006) şi Smart (fabricat în 2003).
 
Activele sale financiare constau într-un cont curent deschis în acest an, în care are 20.000 de lei, şi „fonduri de investiţii sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare“, valoarea la zi fiind 450.000 de lei (deschis tot în 2016, la aceeaşi bancă). Comparând cu declaraţia de avere din aprilie 2016, postată de site-ul ANI, constatăm că alesul judeţean PSD avea la acea vreme un depozit bancar (deschis în anul 2016) în care depusese 500.000 de lei.
 
Veniturile realizate în anul fiscal 2015 de către consilierul judeţean PSD Cosmin Ciobanu au fost de 2.556 de lei, deşi în declaraţia din aprilie a menţionat că încasările sale au însumat 2.550 de lei. 
 
Declaraţia de interese ne „dezvăluie“ faptul că tânărul ales judeţean este asociat unic şi administrator al SC Regelcos Stil SRL, valoarea totală a părţilor sociale fiind estimată la 200 de lei (conform declaraţiei de interese din aprilie 2016 de pe site-ul ANI), şi administrator şi asociat la SC Regelcos Public SRL, valoarea acţiunilor sau părţilor sociale deţinute fiind de 100 de lei (potrivit aceluiaşi document postat pe site-ul ANI). În cadrul PSD Constanţa, deocamdată Cosmin Ciobanu nu deţine nicio funcţie politică, mulţumindu-se cu statutul de simplu membru de partid.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean.

Ti-a placut articolul?

Comentarii