Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele lui Ionuţ Ţiţimeaua, directorul din CJC care a devenit şeful Cancelariei Prefecturii Constanţa (documente)

ro

29 Apr, 2015 00:00 4666 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), actual director al Cancelariei Prefecturii Constanţa. Conform declaraţiei de avere din 2013, Ionuţ Ţiţimeaua nu deţinea niciun teren. Avea însă un apartament de 69 de metri pătraţi, dobândit prin vânzare-cumpărare, în Tomis III. Acestuia i se adăugau un autoturism Renault şi unul Daewoo, ambele dobândite prin contract de vânzare-cumpărare. La momentul respectiv, Ţiţimeaua nu avea conturi şi depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe, dar nici datorii. În ceea ce priveşte veniturile, ca salariat al CJ Constanţa, Ţiţimeaua a realizat, în anul fiscal anterior completării acestei declaraţii de avere, un salariu de 58.689 de lei. Soţia sa a avut, în aceeaşi perioadă, un venit de 25.000 de lei de la DP World. În document figurează, de asemenea, alocaţia copilului, de 6.000 de lei.
În ceea ce priveşte interesele lui Ionuţ Ţiţimeaua, în declaraţia aferentă anului 2012, depusă în iunie 2013, era menţionată calitatea sa de membru în Sindicatul din Administraţia Publică Locală Constanţa.
Conform declaraţiei de avere din 2014, agoniseala lui Ţiţimeaua nu s-a modificat într-un an, la capitolul bunuri. Venitul său ca salariat al CJC a crescut însă la 67.099 de lei, iar cel al soţiei nu a mai fost menţionat decât ca fiind „conform contractului de muncă“. De asemenea, şi aici figurează alocaţia copilului. Şi în 2014, interesele sale au rămas aceleaşi.

Noutăţi

 În cea mai recentă declaraţie de avere a lui Ionuţ Ţiţimeaua, completată pe 5 februarie 2015, figurează un cont bancar de 40.000 de lei, deschis în 2014 la Raiffeisen Bank Constanţa. În anul fiscal anterior completării acestei declaraţii, Ţiţimeaua a obţinut, ca salariat al CJC, un venit anual de 77.137 de lei. După cum se poate observa, venitul său ca director în cadrul instituţiei publice a crescut constant. Soţia sa este în continuare salariată a DP World.

Remember

Amintim că în luna aprilie a anului trecut Nicuşor Constantinescu, preşedintele acum suspendat al CJC, declara că procurorii DNA Constanţa au extins urmărirea penală în dosarul în care este cercetat pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. Şeful CJC a spus că, pe lângă el, în această cauză mai sunt cercetaţi următorii: Felicia Tăicuţu - director general al Direcţiei Buget-Finanţe din Consiliul Judeţean Constanţa, Ionuţ Ţiţimeaua - şeful Serviciul Administraţiei Publică Locală, tot din cadrul CJC, „domnul Simion“ (n.r. conform site-ului oficial al CJC, pare să fie vorba despre Lucian Simion, şef serviciu CJC), Constantin Vlăducă - consilier în cadrul CJC, Titi Cenuşă - arhitectul-şef al CJC şi Adrian Gâmbuţeanu - directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. „Azi, (n.r. ieri), la ora 10.00, am fost citat, atât eu, cât şi mai mulţi colegi din CJC, fiind acuzaţi de asociere în vedea constituirii de grup infracţional“, preciza Nicuşor Constantinescu.
Mai mult detalii despre aceste aspecte puteţi afla citind materialul "Ce averi au angajaţii CJC cercetaţi de DNA Constanţa
Nicuşor Constantinescu - „Suntem acuzaţi de asociere în vederea constituirii de grup infracţional“ (documente)".


Sechestru pe avere

Ceea ce trebuie menţionat este că, în cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților: Darie Ruxandra Luminița, Onescu Florin Georgel, Țițimeaua Ionuț, Simion Titi, Coman Victor Aurelian, Zelcă Costică, Pârvu Tudorel și Cenușă Titi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii