Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-a speriat ANI? Averea şi interesele fostului consilier judeţean Petrică Munteanu (documente)

ro

28 Jul, 2015 00:00 3482 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014.

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere aferentă anului 2014 a fostului consilier judeţean PSD Petrică Munteanu, director executiv al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Constanța.
Așa cum reiese din declarația de interese completate pe 2 iunie 2015, Petrică Munteanu nu a menționat faptul că este consilier județean din partea PSD, rubrica în care trebuia specificată calitatea de membru de partid, acolo unde este cazul, fiind goală.

Conform declarației de avere completate în luna mai a anului trecut, funcționarul public deține două terenuri. În document nu e menționată însă nici adresa sau zona acestora, nici categoria. Este însă vorba despre un teren de 330 mp și despre unul de 1.291 mp, ambele dobândite prin cumpărare.

Acestora li se adaugă două locuințe. Nici aici nu sunt însă precizate localitatea și tipul de locuință. Ambele sunt însă în suprafață de 64 mp fiecare, una dobândită prin cumpărare, în 1980, una prin schimb de locuință, în 2011. Petrică Munteanu nu are active financiare, nici plasamente și investiții directe, dar nici datorii. În anul fiscal anterior completării acestei declarații de avere, Petrică Munteanu a obținut, ca director executiv în Primăria Constanța, un venit de 45.636 de lei, iar în calitate de consilier județean, o indemnizație de 8.408 lei.
În declarația de interese completată pe 2 iunie, Petrică Munteanu figurează ca acționar la SC Petrion Servicii Maritime SRL.

SC Petrion Servicii Maritime SRL a fost înființată pe data de 27 decembrie 1999 și are ca domeniu de activitate „servicii anexe transportului pe apă”.

Amintim că Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Petrică Munteanu, director executiv al Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Constanța și, în același timp, consilier în Consiliul Județean Constanța. Petrică Munteanu se afla în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu data de 23 iunie 2008, deținea, simultan cu funcția publică de conducere în cadrul Primăriei municipiului Constanța, și calitatea de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța, încălcând, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit […]. Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”.
La finalul săptămânii trecute, Petrică Munteanu a demisionat din funcţia de consilier judeţean.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii