Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:32 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră Rareş Iulian Simu deţine, împreună cu soţia, două case, un apartament, tablouri şi bijuterii (documente)

ro

01 May, 2018 00:00 966 Marime text
Rareş Iulian Simu, director în cadrul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, deţine, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 4 decembrie 2017, o parte dintr-un teren intravilan (din 2014) în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, în Constanţa (titulari Rareş Simu şi Laura Simu), şi o parte dintr-un teren agricol, în Ialomiţa, în suprafaţă de 12.500 de metri pătraţi (titular Laura Simu).
 
Rareş Iulian Simu mai deţine, alături de Laura Simu, o casă de locuit şi un apartament în Constanţa. În declaraţia de avere mai este consemnată o casă, tot în Constanţa, deţinută de cei doi.
 
Rareş Iulian Simu conduce un Hyundai I X 35, fabricat în 2013. Familia Simu mai are în parcare un auto marca Mercedes, model C 22, fabricat tot în 2013.
 
Directorul din cadrul ACROPO mai deţine, potrivit declaraţiei de avere completate la data de 4 decembrie 2017, o colecţie de tablouri în valoare de aproximativ 9.500 de euro. De asemenea, familia Simu are o colecţie de ceasuri, bijuterii de aproape 10.000 de euro, dar şi câteva conturi bancare (aproximativ 1.000 de lei, 478 de dolari, aproape 13.000 de euro şi circa 6.600 de lire).
 
Rareş Iulian Simu a declarat un venit anual de 6.500 de lei (salariu) şi 17.500 de euro - bani proveniţi din consultanţă. Asta în timp ce soţia sa, Laura Simu, a câştigat suma de 3.156 de lei.
 
Potrivit HG nr. 688/2017, Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi exercită atribuţiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Sediul principal al ACROPO este în Constanţa, iar cel secundar în municipiul Bucureşti. Conducerea ACROPO este asigurată de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi pe o perioadă de cinci ani şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale lui Rareş Iulian Simu, director în cadrul Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii